Enllestit el nou skate park de la ciutat

El govern de la ciutat compleix la seva paraula i ja es pot practicar per les noves pistes contigües a les del street park.

Dimarts va tenir lloc una visita institucional a la nova pista d'skate del Camp Municipal de Futbol Germans Gonzalvo. La pista, construïda a continuació de l'street park, ha estat finançada amb el fons estatal i ha donat feina a 14 persones.

 

A l'acte formal hi van assistir l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, el regidor de Comerç, Dani Novo, i la regidora d'Obres Públiques, Ester Safont. Monràs va iniciar la seva intervenció recordant que el govern de la ciutat ha complert la paraula respecte la inauguració de l'street park l'any passat: "els aficionats a l'skate van queixar-se perquè l'street park era més idoni per patins i bicis i ara ja poden gaudir d'un espai específic per ells". Amb aquesta actuació la ciutat compta amb 2.000 m2 en un espai de referència a la província de Barcelona dedicats a aquests esports alternatius: "només la ciutat de Lleida pot gaudir d'una zona com aquesta per aquest tipus d'esports", afegia Monràs.

 

Del nou espai crida l'atenció una peça de dues rampes de l'skate park antic contigu al pavelló de la Riera Seca. Un dels membres de l'associació d'Skate de Mollet, Alejandro Rivera, ha estat una de les persones encarregades de col•laborar en el disseny d'aquestes pistes: "no és el clàssic skate park, sembla més bé una plaça del poble", explicava Rivera que també va emfatitzar el fet que aquesta nova instal•lació, un rectangle de 30x40 metres, permet la pràctica d'aquest esport fins a vint persones alhora sense que es molestin: "tots els detalls han estat valorats i analitzats fins a l'extenuació per tal que puguin practicar tan aquells que porten vint anys patinant com els que tot just comencen".

 

Amb la inversió del Fons Estatal 2010 s'han continuat les millores començades l'any anterior amb la construcció de la pista d'street park, les noves pistes de petanca i el condicionament de l'aparcament. Durant l'any 2010, s'ha adequat el camí lateral entre el camp de futbol i la pista d'atletisme i s'ha construït una nova pista d'skate, pensada exclusivament per skaters. Les obres han estat realitzades per l'empresa Mecanotubo i han comptat amb un pressupost de 218.000 euros.

 

 

Edicions locals