EMFO presenta el nou programa d’ocupació Suma’t

La responsable Maria Nadal Sau va anunciar-ho al magazine matinal Posa't les piles de Ràdio Mollet.

Dimarts, l'espai que cada setmana desenvolupa EMFO al magazine matinal Posa't les piles de Ràdio Mollet, va presentar un nou programa d'inserció adreçat específicament a joves. El programa Suma't es posarà en marxa al llarg dels mes de gener.

 

La Generalitat de Catalunya, a través del Servei d'Ocupació de Catalunya, ha engegat el programa Suma't per incrementar la formació i l'ocupabilitat de les persones joves mitjançant la formalització de contractes per a la formació, que preveuen ajuts destinats tant a la formació, com als costos laborals que pugui tenir l'empresa que contracti a aquests joves.

 

EMFO va presentar el programa Suma't a l'espai radiofònic que cada dimarts elabora al magazine matinal de Ràdio Mollet. Allà, van explicar-se les característiques del programa que va destinat a 51 joves aturats del territori, entre 18 i 24 anys, que no hagin finalitzat l'ESO i que estiguin inscrits a l'Oficina de Treball.

 

També va explicar-se la filosofia del projecte, que torna a introduir la figura de l'aprenent, i es van donar a conèixer les diverses accions que es desenvoluparan al llarg del seu funcionament dividides en cinc branques: tutorització i acompanyament individual de cada participant; formació en competències clau; formació professional; formació per a l'obtenció del títol de graduat en ESO al Institut Obert de Catalunya (IOC); experiència professional en empreses, mitjançant la formalització de contractes per a la formació, de 6 mesos de durada.

 

La responsable d'EMFO, Maria Nadal Sau, va explicar que primer es formaran a través dels tècnics d'EMFO i després aniran a l'empresa amb un contracte laboral: "el 90% d'aturats a Mollet no tenen formació, un pessic important d'aquests són els joves".

 

Les empreses comptaran una subvenció del 70% i una bonificació de la Seguretat Social per contractar aquests aprenents. Aquests, a partir de que comptin amb el contracte professional, començaran a percebre una nòmina d'aprenent.

 

Des de principis de gener s'està fent la selecció a través d'entrevistes individuals per saber quins cursos s'adapten millor a cada alumne. Els interessats hauran d'acudir a l'oficina de Treball per sol•licitar aquest programa per després informar-se a EMFO.

Edicions locals