L’Esbart Dansaire dóna el tret de sortida a la Festa Major d’Hivern 2011

Ràdio Mollet prepara el seu 30è aniversari amb una pila d'actes

L'Esbart Dansaire de Mollet enceta la Festa Major d'Hivern aquest dissabte al Teatre Municipal de Can Gomà amb l'espectacle "Un país de festa". Aquest és, tal i com explica el director artístic, Eduard Peixoto, un espectacle basat en la tradició festiva del nostre país. Quatre coreografies que volen mostrar la manera de ballar més divertida dels dansaire molletans, però igual de pròpia i singular que la resta de danses tradicionals catalanes.

 

Els dansaires començaran mostrant la seva força i la riquesa coreogràfica amb Gitaneries o Ball de Gitanes. Un espectacle típic de carrer que l'Esbart ha transformat per a l'escenari introduint els tradicionals personatges de les antigues ballades.

 

La segona part de l'espectacle es titula Cançons de Taverna, basat en la música dels pescadors de L'Escala l'Esbart presenta un seguit d'havaneres amb un muntatge coreogràfic que lliga veus populars de la vora del mar envoltat de festa.

 

 

El següent número de l'espectacle és el Ball del mocador, per donar entrada ja a la darrera part, Aires de Jota. Basat en les Jotes populars d'improvisació que es ballen a les poblacions de la comarca de la Terra Alta. Totes les coreografies són creades per Albert Sans i Joan Vallbona. Abans de l'inici de l'espectacle l'Escola de Dansa, els més petits, delectaran al públic assistent amb Cançons de Dansa. Un seguit de danses originals i elaborades com les Nyacres i danses de festa on mostren l'alegria de ballar, com el Carnestoltes.

 


Seguit d'actes


El diumenge 16 al matí, tornarà la Cursa Popular de Sant Vicenç que, per primera vegada, adopta el nom de Memorial Jordi Solé Tura, en record al polític molletà, atleta i corredor reconegut. El Club Atlètic, entitat organitzadora de la cursa, és l'impulsor d'aquesta iniciativa que compta amb el suport municipal.

 

També és tradicional de Sant Vicenç, amb 16 anys a les esquenes, la inauguració de l'exposició del Concurs de Fotografia de Sant Vicenç, que serà el dijous 20 de gener, L'acte, durant el qual es lliuraran els premis del concurs, es farà al Centre Cultural La Marineta, a les 7 de la tarda.

 

No faltaran els tradicionals actes de Festa Major d'Hivern de la ciutat. Les sardanes, el correfoc del Ball de Diables i la Trobada de Gegants són les propostes més populars de la Festa Major de Sant Vicenç, on tampoc no hi falten els concerts, com el Mollet Jazz Festival que organitza la colla dels Morats, el dissabte 22, al Mercat Vell.

 

 

Ràdio Mollet celebra 30 anys


Per celebrar el seu 30 aniversari, Ràdio Mollet ha preparat un seguit d'actes que combinen passat i actualitat. Fer un repàs als aniversaris de l'emissora és el que pretén una exposició dels diferents cartells elaborats al llarg dels anys per artistes i dissenyadors. L'exposició es podrà visitar a El Lledoner a partir del 19 de gener. Pel que fa a l'actualitat, el programa de música disco Don't fear the beat celebrarà els 8 anys en antena emetent en directe des del cívic de Can Pantiquet el divendres 21, a partir de les 9 del vespre.

 

També es premia l'actualitat el mateix dia de Sant Vicenç per la tarda, quan la ràdio fa una festa d'aniversari i lliura els premis Notícia i Micròfon de l'any, a la notícia i la persona més destacades del 2010 a la ciutat. La festa començarà a les 6 de la tarda a El Lledoner amb l'actuació del jove mag molletà Pau Segalés.

 

Edicions locals