L’Esbart omple Can Gomà amb ‘Un país de festa’

Des de la gerència de l'Esbart no descarten poder estrenar un nou espectacle de cara a l'any vinent.   Galeria de fotos (Toni Magdalena)

Dissabte 15 de gener s'encetaven els primers actes de la Festa Major d'Hivern d'enguany. Uns dels encarregats de donar el tret de sortida a la Festa de Sant Vicenç van ser, com és ja tradicional, l'Esbart Dansaire de Mollet, aquest cop amb l'espectacle "Un país de festa", que van estrenar durant la darrera Festa Major d'estiu.

 

Els encarregats d'encetar l'espectacle van ser els petits de l'escola de dansa de l'Esbart amb el número de 25 minuts "Cançons de dansa", en el qual els petits de la companyia van ballar algunes de les cançons més tradicionals de la cultura de la dansa catalana. Més tard, va arribar el torn del cos de dansa de l'esbart amb l'espectacle "Un país de festa", un espectacle de quatre coreografies basades en la tradició festiva catalana.


En primer lloc van arribar les Gitaneries, un ball molt típic dintre del Vallès i que també es relaciona amb el Carnestoltes de la ciutat de Mollet. Més tard, va arribar l'hora de les Cançons de Taverna, on a partir de música d'Els Pescadors de l'Escala, els ballarins van mostrar una forma d'entendre la cultura mediterrània mitjançant la dansa. Tot seguit va arribar l'hora del Ball del Mocador, una tradició provinent de la Terra Alta. Finalment i per posar punt i final a l'espectacle, van arribar els Aires de Jota, una tradició també provinent de la Terra Alta i d'on destaquen els solos improvisats que apareixen en aquesta part de l'espectacle.

 

"Una de les novetats que presenta l'espectacle respecte anys anteriors és la incorporació dels petits, i és que d'altres anys han ballat la tarda de diumenge i no el mateix dia de presentació de l'espectacle", explica el president de l'Esbart Dansaire de Mollet, Joaquim Lapasset, que va afegir: "Estem de celebració ja que avui mateix fa 16 anys de la creació de l'Esbart Dansaire. Aquest any continuarem amb el Ball de Gitanes arreu del Vallès i també tornarem a participar a la Festa Major d'Estiu. També tenim previst de cara a la propera Festa de Sant Vicenç poder estrenar un nou espectacle".

 

Edicions locals