Enllestit el nou polígon industrial a La Farinera

L'equip de govern va visitar dimecres la zona sota l'ombra de la decisió de la Generalitat de no incloure-la com a trama urbana consolidada. Fotos

L'Ajuntament, a través de l'empresa municipal Promosol, ha finalitzat les obres d'urbanització del Polígon Industrial i de Serveis de La Farinera. Es tracta d'un espai de 44.000 m2 d'emplaçament estratègic, integrat a la ciutat i amb una immillorables connectivitat viària.

 

Les obres d'urbanització, amb un pressupost de 4,4 milions d'euros, han servit per dotar el polígon d'accessibilitat mitjançant un carrer lateral de la ronda de La Farinera i el perllongament del carrer Germans Moretó Prat. També s'ha fet la instal·lació dels serveis urbanístics de clavegueram, aigua, mitja i baixa tensió elèctrica, gas, telecomunicacions, enllumenat, pavimentació i enjardinament de les zones verdes.

 

En aquest sentit, cal destacar que s'ha donat una gran importància al tractament de les zones verdes per tal de fer-les atractives a la ciutadania i, en un dels extrems del polígon, s'ha col·locat l'escultura d'un cavall vermell de paper que caracteritza i personalitza aquets nou espai de la ciutat.

 

La superfície edificable que estableix el projecte es composa de 7 parcel·les, amb un total de 37.223 m2 de sostre edificable on es podran construir edificacions d'alçades i volumetries diverses. L'Ajuntament de Mollet ha demanat a la Generalitat de Catalunya que consideri La Farinera dins la trama urbana consolidada per la seva proximitat amb la zona d'habitatges de Santa Rosa, que serà encara més òbvia quan se soterri la via del nord.

 

 

Atracció i implantació d'activitat econòmica


La inclusió de l'espai en la trama urbana consolidada facilitarà la implantació d'activitat econòmica, industrial però també comercial i de serveis que, d'altra manera queda molt més limitada i condicionada a l'autorització puntual de la Generalitat. En l'actual conjuntura econòmica, l'Ajuntament vol facilitar i agilitar tots els processos perquè nous projectes comercials, econòmics i empresarials s'implantin a Mollet i creïn nova ocupació. L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha volgut posar de manifest que "es tracta de 44.000 metres quadrats de noves oportunitats econòmiques i creació d'ocupació".  Monràs, va titllar el nou polígon "d'emplaçament estratègic".

 

Pel que fa al regidor de Planificació Urbanística , Josep Garzón, va reiterar la postura de l'equip de govern davant l'informe de la Generalitat: "seria bo que la Generalitat rectifiquès per tal ques poguessin ubicar equipaments comercials". El regidor va admetre que el seu departament es troba en contactes amb una immobiliària i altres empreses per començar a omplir els solars buits.

 


Galeria de fotos

 

 

Edicions locals