IxM aprova el seu codi ètic

Aposta per la rotació de càrrecs electes i la no professionalització política.

L'Assemblea d'Independents per Mollet (IxM) ha aprovat aquesta setmana el Codi Ètic que recull les normes i els valors que hauran de guiar a la pràctica l'actuació dels membres de la formació molletana, i en especial dels seus càrrecs electes.

 

Segons el propi partit, IxM es converteix així en "la primera força política de la ciutat en dotar-se a nivell local d'un document de principis d'aquest tipus, fruit de la personalitat pròpia i la diferent concepció de la participació a la vida política que defensen els independents molletans".

 

El seu cap de llista, Jesús M. Carrasco, explica que l'aprovació d'aquest Codi Ètic, demostra que "IxM és ja una formació madura i consolidada, que ofereix als ciutadans una opció diferent als partits tradicionals, des del seu espai d'esquerra alternativa municipal".

 

Carrasco, assenyala que el nou Codi Ètic és "una aportació per la regeneració democràtica i per recuperar la confiança dels ciutadans en la política, i un document que a partir d'ara, hauran d'assumir i respectar, com a condició indispensable, tots els membres de la nostra candidatura municipal, per poder formar-ne part" .

 

El cap de llista d'IxM explica que entre els aspectes que regula el nou codi deontològic de la formació, destaquen per la seva significació, alguns com: "el reforç del caràcter assambleri d'IxM, l'obligat compliment dels seus acords, la rotació dels càrrecs electes, la seva renúncia a la professionalització, el compromís de formació permanent, la declaració de bens, la transparència i explicació pública de les despeses electorals i el rendiment de comptes en assemblees veïnals".

 

Edicions locals