EUIA Mollet es solidaritza amb els treballadors de Ficosa, Yamaha i Valeo

L'organització insta a la Generalitat que obliguin a aquestes empreses a retornar les subvencions públiques que han rebut.

EUiA Mollet es posiciona totalment en contra de l'enèsim capítol de deslocalització que està patint el Baix Vallès i que comportarà el tancament de les plantes de les empreses Ficosa a Mollet i Yamaha a Palau-Solità de Plegamans, així com l'acomiadament de 67 treballadors de la planta de Valeo a Martorelles a través d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

 

La formació denuncia "la manca d'actuació de l'equip de govern municipal en el cas del tancament de la planta de Ficosa, el qual no ha fet absolutament res per impedir una situació que ja feia temps que s'intuïa, concretament des que al passat estiu l'empresa va comprar la planta de Sony a Viladecavalls". Precisament, el grup municipal d'ICV-EUiA ja va sol•licitar a la Junta de Portaveus del consistori molletà que es posicionés en aquest tema, la qual finalment el passat dimecres 2 de febrer va aprovar una resolució denunciant el succeït amb aquestes tres factories.

 

L'organització molletana vol mostrar "tot el seu suport i la seva solidaritat envers tots els treballadors i treballadores tant de Ficosa, com de Yamaha i Valeo, molts d'ells molletans, afectats per un nou episodi de deslocalització que demostra que l'actual reforma laboral no serveix per frenar l'onada de tancaments d'empreses i d'acomiadaments massius".

 

EUiA Fa una crida al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya per tal que "prengui mesures per aturar la plaga de deslocalitzacions que estem patint durant els darrers temps, com ara obligar a aquestes empreses a retornar totes les subvencions públiques que han rebut".

Edicions locals