La Plataforma per la Defensa de Gallecs no li veu 'cap sentit' a habilitar els camins per als cotxes

La PDG mostra satisfacció per l'aturada del projecte.

La Plataforma per la Defensa de Gallecs (PDG), que agrupa entitats i defensors de l'espai rural, ha manifestat aquest dimarts la seva satisfacció per l'aturada del projecte de remodelació dels camins de la zona. Segons la PDG, "no té cap sentit preparar els camins de l'espai per als cotxes" i fins i tot han destacat que "ja hi ha més camins dels que calen" i que molts d'aquests haurien d'estar tancats als vehicles. També defensen que la compacitat dels camins "és més que suficient" i han avisat que sis mesos d'obres perjudicaria moltes de les espècies que nidifiquen o paren a Gallecs en viatges migratoris: "de fet, ja fa anys que els camins s'estan remodelant sense tenir en compte la vida animal cada cop més massacrada".

 

A més, la PDG expressa en aquest comunicat que considera "una ofensa cap a la població gastar 800.000 euros d'aquesta manera tan frívola, sobretot cap aquells aturats i desnonats que no paren de créixer i cap als veïns que encara no tenen les xarxes bàsiques".

 

Finalment, la PDG explica que des de la plataforma es continua treballant en la redacció de noves propostes, i en concret, en "el projecte de camins amb la intenció de consensuar-lo amb el Departament si així ho desitja". Els ecologistes posen com exemples que avalen la seva feina i voluntat de consens, el projecte de prohibició de la falconeria i l'aportació al POUM de Palau Solità i Plegamans.

Edicions locals