Mollet es converteix en la capital dels titelles

El tret de sortida de la mostra es donarà aquesta tarda a la plaça Prat de la Riba amb la cercavila del Mollet Mullat i l’espectacle ‘En Patufet’ de Galiot Teatre.

Les titelles esdevenen a partir d’avui les grans protagonistes del cap de setmana de la
ciutat. En aquest sentit, avui a la tarda es donarà el tret de sortida a la que és ja la V Mostra Internacional de Titelles de la ciutat de Mollet.

Tot i així, els petits de la ciutat ja van poder tenir durant aquesta setmana un petit tast del que serà el cap de setmana de titelles. I és que la companyia molletana Galiot Teatre es va passejar per les diferents escoles bressol de la ciutat i el centre d’educació especial Can Vila per presentar el seu nou espectacle “Palla, fusta i pedra”, el quan té com a objectiu principal introduir el públic menut en el món de les titelles.

Així, aquesta nova edició de la mostra està composta per un total de 17 espectacles, 16 d’ells de l’estat i un de l’Argentina. Una mostra ja “consolidada”, segons un dels responsables de l’organització, Jordi Monserdà, i que ja només necessita donar-se a conèixer fora. Un any més, la mostra es distribuirà per diferents emplaçaments del centre de la ciutat com són les places Prat de la Riba, Europa i Catalunya, a més del carrer Barcelona, la Sala Fiveller i La Marineta, a més del Mercat Vell com a punt neuràlgic de la mostra amb l’espai de Cal Titellaire, on destaca la novetat d’un espai per a titelles de dit.
 
De les novetats d’enguany destaquen especialment la consolidació del Centre Cultural La Marineta com a espai per als més petits; la representació de tres espectacles itinerants mentre que a la darrera edició només va tenir-ne lloc un; la instal•lació a la plaça Europa d’un gran carruatge on el públic, en grups de vint persones, podrà gaudir d’una tècnica d’ombres xineses fetes amb sorra de la platja d’allò més innovdadora. Tot això es fa possible gràcies a que “tenim la sort de tenir un casc antic on places i petits carrers que s’entrellacen els uns amb els altres i farà més còmoda la ruta a seguir pels espectadors”, en paraules de Monserdà.

En Patufet, de Galiot Teatre

La companyia de la ciutat donarà el tret de sortida a les representacions de titelles amb
aquest espectacle sobre la coneguda història d’en Patufet. Divendres a la plaça Prat de la Riba (18.30h).

Karroart, de La Mosquitera Producciones

L’únic espectacle de fora del’estat convidarà al públic a penetrar en l’interior del misteriós espai d’una carpa inflable en forma d’iglú on trobaran El teatrillo mágico i que destaca el fet de tenir com a tècnica de manipulació l’ombra xinesa. Dissabte a la plaça Europa (d’11 a 14h i de 16.30 a 19.30h) i diumenge (d’11 a 14h i de 16.30 a 19.30h).

El Botí de Martinet, de Titelles Guinyol Didó

Plaça Catalunya serà l’encarregada d’acollir aquest espectacle de format mitjà on un mosso curt de gambals haurà de recuperar el botí que li han robat uns cobdiciosos i que ha de portar al seu amo. Dissabte a la plaça Catalunya (11.30h)

Kamishibai, de La Finíssima

El primer dels tres espectacles itinerant és una estrena absoluta que arriba de la mà de la
companyia La Finíssima i en el qual s’uniran el teatre de paper clàssic europeu i el kamishibi” japonés. Dissabte inicia als Quatre Cantons fins a plaça Prat de la Riba (d’11.45 a 13.15h i de 17 a 18.30h) i diumenge (d’11.45 a 13.15 i de 17 a 18.30h).

Perséfone i la Magrana, Ne me títere pas

El primer espectacle per als més petits tindrà lloc al centre cultural La Marineta de la mà
d’aquesta companyia d’Argentona i consistirà en explicar un conte utilitzant les titelles com a eix central dels personatges de la història. Dissabte al Centre Cultural La Marineta (12h i 17.30h).

Visca Rodari!, de Teatre Buffo

Aquest espectacle valencià de titelles de sobretaula amb origen a Puçol tractarà un tema tant important en l’actualitat com és l’ecologisme entre d’altres. Dissabte a la plaça Prat de la Riba (12.30h).

El Paracirco, de SOS Titelles

La companyia de Barcelona porta a la ciutat la màgia del circ de la mà de titelles que havien quedat abandonades però que encara tenen molt a dir i a mostrar. Dissabte a la plaça Catalunya (16.30h i 18.30h).

Cíclic, de Laitrum

El segon espectacle itinerant portarà als carrers de la ciutat un teatre en bicicleta de la mà d’aquesta companyia gironina que farà pedalar de felicitat tots els assistents. Dissabte s’inicia als Quatre Cantons fins a la plaça Prat de la Riba (de 17.30 a 19h).

El Ratolí Viatger, l’Estaquirot Teatre

La Xarxa no ha volgut perdre l’oportunitat de participar en aquesta nova edició de la mostra i ho fa de la mà d’aquest espectacle de titelles sobre taula arribat des de Vilanova i la Geltrú. Dissabte a la Sala Fiveller (18h).

Hansel i Gretel, de Sim Salabim

La Sara i en Quim, dos nens que han perdut el seu tren, expliquen la coneguda història de Hansel i Gretel mitjançant tot allò que tenen al seu bagul i d’altres estris que aconsegueixen trobar a l’estació. Dissabte a la plaça Prat de la Riba (19h).

Réssurection à la carte, de Microcosmos Teatre

L’espectacle d’adults arriba de la companyia lleidatana Microcosmos Teatre i ho fa amb la història d’una parella de firaires que asseguren poder comunicar-se amb el més enllà. Dissabte al Mercat Vell (22h).

Strings & Circus, de Jordi Regot

El circ torna a aparèixer a la mostra i aquest cop ho fa de la mà de Jordi Regot i de les seves marionetes d’habilitats molt singulars. Diumenge a la plaça Prat de la Riba (11.30h i 18.45h).

En Pep patinet i la Tina paperina, de Titelles de l’Àvia Pepa

El segon espectacle per als més petits de la casa arriba al Centre Cultural La Marineta amb aquesta història sobre la superació i el sentit de l’aprenentatge dels hàbits, així com la importància de fer front a les pors. Diumenge al Centre Cultural La Marineta (12h i 17h).

Somnis d’Alicia, de Teatre Nu

El tercer i darrer espectacle itinerant explica la fantàstic història d’Alicia, una nena que somia en fer-se gran i que descobrirà tot un nou món ple de màgia i de personatges curiosos mentre segueix un conill. Diumenge s’inicia als Quatre Cantons fins a la plaça Prat de la Riba (12h).

El Gall Frederic i la Gallina Caterina, Pengim-Penjam titelles

Aquest espectacle amb origen a Vacarisses farà entusiasmar als més petits i als no tant petits amb la seva part audiovisual, musical i humorística, barrejada amb actors i titelles. Diumenge a plaça Prat de la Riba (13h).

Tira Tira o la Fàbrica de Tires, de la companyia Passabarret

Aquest espectacle que combina les titelles i el clown ens porta la història d’en Marcel, un nen que viu i treballa en una fàbrica tèxtil. Una història plena de somriures, sentiments i humanitat per començar a cloure la mostra.

Edicions locals