Festa grossa pels andalusos molletans

El "Pasacalles" i l'ofrena floral posen punt i final als actes de celebració del Dia d'Andalusia.   Galeria de fotos

La sevillana i la rumba protagonitzen la tarda de dissabte a Can Gomà


Dissabte a la tarda s'encetaven els actes de celebració del Dia d'Andalusia. En aquest sentit, el teatre de Can Gomà es vestia de flors, colors, sevillanes i rumbes per acollir l'acte més festiu del cap de setmana.

 

Així, el teatre es va omplir de gom a gom de membres de l'entitat del Centro Cultural Andaluz i d'altres molletans que no es van voler perdre aquesta cita. Els encarregats de donar el tret de sortida a la tarda van ser les actuacions dels tres quadres de ball de l'entitat: ‘Arte y Compás', ‘Pasión flamenca' i, el de formació més recent ‘Triana'.

 

A la celebració no van deixar de participar l'alumnat de les classes de sevillanes que s'imparteixen des de l'entitat, així com també va tenir lloc l'actuació dels alumnes de les classes de guitarra.

 

Un dels plats forts de la tarda va ser l'actuació especial del grup ‘Nuevos Aires' que ja havia participat anteriorment en actes del Centro Cultural Andaluz.

 

 

El cor del Centro Cultural Andaluz dóna el seu toc especial a la missa del diumenge


Com ja és tradicional dins dels actes que conformen el marc de celebració del Dia d'Andalusia a la ciutat de Mollet, diumenge al matí va tenir lloc la ja tradicional Misa Rociera.
És per aquest motiu que l'església parroquial de Sant Vicenç es va omplir de gom a gom de molletans i molletanes amb ganes de presenciar aquest acte que nomé es dóna un cop d'any pel Dia d'Andalusia.

 

Així, el que fa especial aquesta Misa Rociera i la diferència de la missa tradicional és que les homilies tradicionals i típiques de la missa són cantades al compàs de rumbes i sevillanes, en aquest cas, pel cor del Centro Cultural Andaluz, acompanyats per guitarres i pel calaix flamenc.

 

Per la seva banda, el cor de l'entitat molletana va ser l'encarregat de donar l'aire festiu a la missa del diumenge però sense deixar de banda la solemnitat d'aquest acte.

 


El ‘pasacalles' acomiada el D¡a d'Andalusia


Desprès de la tradicional ‘misa rociera', el Centro Cultural Andaluz iniciava el seu ja també tradicional ‘pasacalles', acompanyats per la banda de tambors de l'entitat i per una bandera d'Andalusia de més de cent metres cap a la plaça Prat de la Riba.

 

Un cop allà, va tenir lloc la hissada de la bandera andalusa per part de l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, i la president del Centro Cultural Andaluz, Charo García, que va destacar la importància del Dia d'Andalusia per a tots aquells andalusos que "es van veure obligats a emigrar de la seva terra fa molts anys en busca d'unes millors condicions de vida i de noves oportunitats". Seguidament, el poeta de l'entitat, Agustín Casero, va recitar el poema ‘Las ocho rosas', on cadascuna de les roses representa una de les províncies que conformen el mapa de la comunitat autònoma d'Andalusia.

 

Per posar punt i final a l'acte institucional, va tenir lloc l'actuació dels quadres de ball de l'entitat acompanyats per la música de guitarres i del calaix flamenc i per les veus del ‘coro rociero', que també formen part de l'entitat.

 

Desprès d'això, el ‘pasacalles' va continuar fins a la plaça d'Andalusia, a la Vinyota, on va tenir lloc una ofrena floral a la placa del parc. El ‘pasacalles' va continuar fins al teatre de Can Gomà, seu del Centro Cultural Andaluz, on va tenir lloc un pica-pica per als simpatitzants de l'enitat.

 

Edicions locals