El ple municipal insisteix a la Generalitat en la construcció del quart institut

<p>L'oposició titlla de "fracàs" el projecte que augura "marxarà de la ciutat".</p>

L'Ajuntament de Mollet continua en la seva lluita per aconseguir la construcció del quart institut a la ciutat. L'última acció ha estat l'aprovació per unanimitat de tots els grups polítics d'una proposta que reafirma la cessió dels terrenys de la Vinyota per al nou centre escolar durant el ple ordinari del passat dilluns.

 

Per contra, els grups municipals a l'oposició han retret al govern actual la decisió de renunciar als barracons acordats i acceptar l'edifici del GIRO provisionalment. L'última paraula la tindrà la Generalitat.

 

"En cap cas es pot culpar a l'Ajuntament. Les actes reflecteixen que des del 2005 s'ha estat reclamant reiteradament la construcció del quart institut. Però l'encarregada de construir-lo és la Generalitat, no nosaltres", va explicar l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs.

 

Davant la necessitat imminent d'aquest nou institut per la incorporació de tres grups de 3r d'ESO pel proper curs, l'Ajuntament ha decidit utilitzar l'edifici del GIRO i el Pavelló de Riera Seca. Segons l'equip de govern, aquest espai reuneix totes les característiques necessàries per impartir classe. "És incomparable la qualitat de donar classe en un espai ampli com l'edifici del GIRO amb els espais justos que hauria posat en barracons la Generalitat", va afirmar la regidora d'Educació, Alícia Domínguez.

 

Per contra, aquesta alternativa no agrada a alguns grups de l'oposició. "És un fracàs de projecte que marxa de la ciutat", va assegurar la regidora ICV-EUiA, Noemí Fernández. "Als pares dels alumnes no se'ls ha informat com cal", va manifestar la regidora del PP, Susana Calvo. Davant la proposta d'ERC de posar barracons a la Vinyota per pressionar a la Generalitat, Domínguez va assegurar que l'Institut Català de Finances, de qui depèn l'obra, exigeix que els terrenys no tinguin càrregues.

 

A més, va afirmar que "les alternatives proposades han estat per evitar els barracons. Nosaltres també volem que es construeixi el quart institut". Al final, el govern va reconèixer que havia fallat en la informació a els pares, ja que només van ser informats quatre dies abans de que comencés la preinscripció.

Edicions locals