L’Aparador acollirà el projecte “El Gegant Menhir”

Lola Lasurt està al capdavant del projecte que s'inclou al cicle de Fontdevila.

Tots els dissabtes de març es realitzarà al Museu Abelló el taller de creació El Gegant Menhir, en el marc del projecte de Lola Lasurt dins el cicle 'De com convertir un museu en arena' a cura d'Oriol Fontdevila per l'Aparador del Museu Abelló. Un procés obert a tothom per a la ideació i la construcció col·lectiva d'un nou gegant per a la ciutat, pel qual es pren de referència la troballa neolítica que s'ha produït recentment i que té com a singularitat el gravat d'una marca similar a un rostre a un dels seus laterals.

 

Tal i com explica Lasurt, "els gegants i aquest menhir, per tant, coincideixen en la seva aparença antropomorfa, fet que porta a preguntar-nos: què signifiquen aquestes representacions humanes amb mesures superiors a les d'un individu normal? "

 

Aquests aspectes i molts més es tractaran al llarg de les sessions del taller. La primera sessió va ser un debat per decidir les característiques i usos del nou gegant realitzada aquest dimecres a La Bombeta. El procés de construcció del gegant i la ideació d'elements col·laterals (cercavila, música, auca, etcètera) serà els dissabtes 5, 12, 19 i 26 de març, de 9 a 14h al centre cívic l'Era. La cercavila del gegant i inauguració de L'Aparador serà el 2 d'abril.

 

El Gegant Menhir és un projecte artístic de Lola Lasurt que posa en relació diferents elements de la ciutat amb la finalitat d'explorar els processos de construcció dels símbols col·lectius i la seva utilitat en relació amb qüestions i controvèrsies del present.

Edicions locals