Piaggio anuncia el tancament de Derbi

<p>L'Ajuntament de Mollet lamenta la notícia i reitera el suport cap els treballadors.</p>

L'empresa propietària de la marca de motocicletes Derbi, el grup italià Piaggio va anunciar dimarts a través de la seva pàgina web que, "per tal de reestructurar la producció a Europa", traslladarà la producció de la planta de Derbi a Martorelles a la seu del grup a Itàlia. Les motocicletes que es fabricaven fins ara a Martorelles serviran per salvar les plantes del grup a Potedera (Pisa) i Noale (Venècia). La decisió la va prendre el consell d'administració de la marca italiana dilluns passat a Milà.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès va anunciar el mateix dimarts, hores després de la notícia, que lamentava l'anunci fet per l'empresa Piaggio de tancar la planta de Derbi a Martorelles i traslladar la producció a la seu italiana. L'Ajuntament també va lamentar que la notícia "s'hagi produït quan s'havia acordat un pla de viabilitat fins al 12 de desembre de 2012". El consistorí molletà va reiterar "el seu ple suport als treballadors de Derbi" i va posar-se a la seva disposició per a les possibles negociacions amb l'empresa.

Derbi es trobava en ple procés d'un Pla de viabilitat aprovat el gener de 2010 que havia de finalitzar el desembre de 2012. Si finalment es produís el tancament de Derbi, quedarien sense feina les 200 persones que hi treballen, però també quedarien afectades moltes indústries auxiliars de la zona que subministren productes a Derbi.

 

Defensa de la indústria vallesana


Fa dues setmanes, l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, juntament amb els alcaldes i alcaldesses de Martorelles, Sant Fost i Santa Maria de Martorelles i el president del Consell Comarcal, van signar una declaració en defensa de la indústria vallesana com a mostra de suport als treballadors d'empreses immerses en conflictes laborals.

A la declaració es feia esment del cas de Derbi, entre d'altres empreses vinculades al sector de l'automoció. De fet, van ser els treballadors de Derbi que van promoure aquest document en una reunió que van mantenir amb els alcaldes i, més tard, es va fer extensiu a d'altres empreses. Amb això es donava suport a les indústries afectades i es demanava a les direccions que propiciessin acords per salvaguardar el màxim de llocs de treball .

 

Edicions locals