La pèrgola fotovoltaica s'instal·la al Polígon Industrial de Can Magarola

La pèrgola produeix el 60% de la demanda d'enllumenat públic del polígon.

Mollet ha enllestit les obres d'instal·lació d'una nova pèrgola fotovoltaica instal·lada al Polígon Industrial de Can Magarola. Es tracta d'una obra finançada amb el Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).


La construcció d'aquesta pèrgola i el condicionament i enjardinament de l'espai ha estat un dels projectes desenvolupats amb el finançament extraordinari del FEOSL. L'obra l'ha fet l'empresa Mastercold i ha donat feina a 21 persones. El pressupost ha estat de 381.000 euros.


L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha destacat que aquesta obra té dos objectius bàsics. D'una banda, remodelar l'espai per millorar la imatge del polígon industrial i aconseguir, així, ser un reclam per a la implantació de noves empreses. L'altre objectiu és la producció d'energia elèctrica neta amb el conseqüent estalvi energètic i econòmic.


S'han col•locat 3 pèrgoles amb 70 plaques fotovoltaiques cada una. L'energia que produeixen les plaques fotovoltaiques de la pèrgola és de 45kw, 15 per cada placa. Aquesta producció equival a tres quadres de l'enllumenat públic de Can Magarola, és a dir que la producció elèctrica de la pèrgola cobreix el 60% de la demanada de l'enllumenat públic del polígon industrial. A més a més, suposa un estalvi anual d'emissions de CO2 d'11 tones.


Aquesta és la quarta pèrgola fotovoltaica que l'Ajuntament instal·la a la ciutat per produir energia neta. Les altres pèrgoles es troben a l'Escola Sant Jordi, al parc de Ca l'Estrada i a la plaça de Joan Miró. Al parc de les Pruneres també s'hi està construint una pèrgola fotovoltaica.

Edicions locals