Tret de sortida al Festival Internacional de Teatre Jove

<p>Instituts d'arreu participaran en aquesta activitat impulsada pel l'IES Vicenç Plantada</p>

Dilluns matí es va donar el tret de sortida al Festival Internacional de Teatre Jove, el qual celebra la seva 11ena edició. L'acte inaugural es va encetar amb la lectura d'un comunicat del famós actor molletà, Josep Maria Pou, el qual no va poder assistir a l'acte però va voler donar un missatge d'ànims als participants en el festival.

Tot seguit, van parlar la regidora d'Educació, Alicia Domínguez, Pierre Reynaud de l'Institut Francès de Barcelona i el director de la Fundació Blanquerna, Lluís Font Espinós, els quals van voler destacar els valors de convivència i d'intercanvi cultural que suposa aquest festival. "L'objectiu d'aquest festival és aplegar un grup de joves de tot el món amb 2 interessos comuns: El francès i la seva afició pel teatre", assegura la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Mollet, Alícia Domínguez, que afegia: "És una molt bona oportunitat per a que aquests joves puguin treballar el teatre i la llengua francesa a més de valors com la pau i la convivència que són tant importants".

Una altra intervenció destacada va ser la de l'actor català, Jaume Pla, qui també va voler felicitar i encoratjar els participants per haver escollit la professió d'actor teatral: "És el que faig sempre, encoratjar els joves per continuar amb el món del teatre i ho faig des del coneixement de la causa com actor més gran de Catalunya", explica Jaume Pla, "la competència ara és molt forta però si ets bo i tens ganes s'acaba tirant endavant".

"Les novetats d'aquesta edició és que als grups tradicionals s'han incorporat un de Rússia i un altre d'Andorra", explica Núria Blallé, professora de francès a l'IES Vicenç Plantada "Durant aquests dies cada grup farà una representació de 40 minuts en francès i també un espectacle de 10 minuts en la seva llengua materna", afegeix. L'acte inaugural va finalitzar amb un flashmob que va tenir lloc a les 12 hore al Parc dels Colors (foto).

Edicions locals