El primer punt de càrrega per als vehicles elèctrics s'instal•larà a les Pruneres

L'Ajuntament compleix el compromís adquirit en el Pla d'Actuació Municipal 2011 i l'instal·larà a l'aparcament públic del parc.

L'Ajuntament de Mollet ha arribat a un acord amb l'empresa Escapark Aparcamientos, SL (concessionària de l'aparcament) per instal·lar un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a l'aparcament públic del parc de les Pruneres.


D'aquesta manera, l'Ajuntament compleix el compromís adquirit en el Pla d'Actuació Municipal 2011 d'instal·lar un punt de càrrega per als vehicles elèctrics que, a més a més, des d'aquest any tenen una bonificació del 100% de l'impost sobre vehicles.


Amb aquestes dues mesures, l'Ajuntament de Mollet pretén afavorir l'ús del vehicle elèctric, un tipus de cotxe no contaminant, ja que no emet CO2 i no utilitza cap altre carburant que l'energia elèctrica.


El lloc escollit per instal·lar el punt de càrrega ha estat l'aparcament del parc de les Pruneres, ja que d'aquesta manera es facilita la mobilitat i permet a l'usuari fer gestions al centre de la ciutat mentre es carrega el seu vehicle.


El nou punt de càrrega es situarà en una plaça de l'aparcament, que estarà convenientment senyalitzada i comptarà també amb cartells que explicaran, pas a pas, com funciona el sistema de càrrega. Les persones que vulguin fer ús del punt de càrrega podran fer-ho amb un sistema de connexió còmode i senzill, que permet la possibilitat de realitzar una càrrega ràpida o un càrrega lenta.


Avantatges del vehicle elèctric


Els vehicles elèctrics estan alimentats per bateries i cal connectar-los a la xarxa elèctrica per recarregar-los. No produeixen emissions contaminants en el punt d'utilització i això els fa especialment interessants a les zones urbanes. Alguns estudis assenyalen que, si la recàrrega es fa en determinades hores del dia, podrien equilibrar la corba de la demanda elèctrica i afavoririen la generació renovable o molt eficient d'electricitat.


Aquests vehicles són silenciosos i tenen prestacions que permetrien satisfer la necessitat de més del 90% dels desplaçaments en vehicle de la població. Si bé ara no hi ha models de fabricació massiva en sèrie, hi ha vehicles elèctrics que són competitius amb rutines diàries de desplaçament de menys de 60 km. Alguns fabricants de vehicles anuncien models elèctrics comercials amb autonomies de 150 km. cap al 2012.

Edicions locals