Diumenge els més petits tornaran a debatre en el Consell d’Infants

Alumnes de 6è de Pirmària de les escoles molletanes participaran com a petits regidors.

Diumenge se celebra el Ple del Consell Municipal dels Infants de Mollet. En aquesta sessió hi participaran els 27 alumnes que han estat escollits com a representants dels infants de la ciutat entre tots els nens i nenes de 6è de primària de les escoles de Mollet.

Aquest curs han participat al Consell Municipal dels Infants (CIM) un total de 630 alumnes. El CIM està format per tot l’alumnat de 6è de les escoles de la ciutat (excepte Cal Músic i Can Besora que encara no tenen 6è de primària) i de l’Escola d’Educació Especial de Can Vila. Els membres del CIM que participen directament al Ple com a “petits regidors” són un representant de cada un dels grups de 6è de les escoles molletanes.

Cada any el CIM se centra en alguna temàtica ciutadana per tractar-la de manera més extensa. Enguany ha estat la mobilitat. Durant la sessió de treball de camp, cada un dels grups que van venir a visitar la Casa de la Vila va aprofitar el camí de tornada a l'escola per fixar-se en diferents aspectes sobre la mobilitat, com l'estat de les voreres, la senyalització o els passos de vianants. Durant una setmana se’ls va encarregar que fessin el mateix dins el seu entorn més immediat. 

En una altra sessió a l’aula, van marcar en diversos mapes els camins que més utilitzen per anar de casa a l'escola i dels itineraris en van sortir les dificultats o problemes que es trobem més sovint com a vianants, ja que molts d’ells van a peu a l'escola. Així, les propostes que els “petits regidors” faran a l’Ajuntament el dia del Ple giraran a l’entorn de la mobilitat i com millorar-la, des del punt de vista dels infants.

El Consell Municipal dels Infants de Mollet es va crear el curs 2006-2007 amb l’objectiu d’esdevenir un òrgan de participació de l’alumnat de la ciutat, a més de ser una eina pedagògica perquè els infants aprenguin els processos democràtics i el funcionament dels ajuntaments. En aquest sentit, totes les classes de 6è de primària de les escoles molletanes han visitat l’Ajuntament i han pogut parlar amb els regidors i l’alcalde i conèixer de prop la Sala de Plens.

Edicions locals