L'Escola Municipal de Música celebra els 20 anys de vida

Divendres van comencar els actes de celebració amb un concert a l'església de Sant Vicenç.

L’escola Municipal de Música de Mollet celebra aquest 2011 el seu 20è aniversari. Els actes de celebració van començar divendres amb un concert a l’Església de Sant Vicenç.

El concert va comptar, entre d’altres obres, amb la Missa de la Coronació de Mozart,  que serà interpretada per 140 integrants de la formació orquestral i coral creada per a l’ocasió i en la qual hi participen alumnes de l’escola, pares i mares, el Cor Estoc de Veus de Mollet i les corals Granollerines Art 9 i Albada.

La celebració continuarà la següent setmana amb diferents activitats de caràcter intern, dirigides als alumnes del centre, i d’altres obertes a tota la població com ara dijous 14 d’abril al Teatre Can Gomà. A les 17,45 i a les 18,45 (dos passis) la interpretació de “El follet valent” (cantata a càrrec d’ alumnes de 4 a 7 anys). També el Teatre Can Gomà a les 21 h acollirà Reencuentro, un concert a càrrec de la Mollet Jazz Band i Asimetric.

Divendres, 15 d’abril, a 2/4 de 8 del vespre el Cor de Nivell Elemental i Conjunt Instrumental interpretarà Tic Tac l’Auditori de l’Escola de Música.

Les activitats per celebrar el 20è aniversari continuaran durant els mesos de maig i juny, amb concerts en diferents espais i esdeveniments de la ciutat.


20 anys d’història

Ara fa vint anys que Mollet va apostar per la música, amb la creació de l’Escola Municipal de Música. Va ser el 5 de maig de 1991, quan l’escola obria les portes a Can Gomà i començava una carrera que l’ha portat fins a l’actualitat.

Des de la seva inauguració, l’Escola ha tingut com a objectius prioritaris oferir una formació musical àmplia i diversa, dinamitzar la vida musical molletana i crear projectes supramunicipals en els quals els alumnes puguin enriquir el seu bagatge musical. L’Escola compta amb una plantilla de professorat d’àmplia experiència, plenament implicats en el projecte de centre i en constant formació per tal d’oferir un ensenyament musical engrescador i dinàmic.

L’aposta de creació de nombroses formacions instrumentals i vocals, element fonamental del projecte, ha propiciat la presència de l’escola de música en la vida de la ciutat. La col•laboració amb associacions i entitats de tota mena així com en actes institucionals és una constant de les formacions instrumentals i vocals de l’Escola, que ofereixen repertoris de diferents indrets, èpoques i estils musicals.

L’any 2008, l’Ajuntament va fer unes obres molt importants per ampliar i millorar les instal•lacions de l’Escola Municipal de Música. Entre les millores més importants que van aconseguir aquestes obres, es troba l’eliminació de les barreres arquitectòniques de l’equipament amb la instal•lació d’un ascensor i la creació d’una sala de dansa al porxo de Can Gomà. Així, des del curs 2008-2009, l'Escola de Música gestiona el servei de dansa de la ciutat, adreçat a alumnes a partir de 5 anys d'edat.

Edicions locals