Rifà presenta el cinquè fascicle de Fem memòria de Sant Fost Segle XX

El col·laborador de Mollet a mà presenta una nova entrega que porta per títol "Enric Torrents i Murgarella, alcalde de Sant Fost (1934, 1936-1939).

Avui a l’Ateneu de Sant Fost Juame Rifà presenta el 5è fascicle de la col•lecció Fem Memòria Sant Fost de Campsentelles Segle XX que porta per títol Enric Torrents i Murgarella , alcalde de Sant Fost (1934, 1936-1939)

El llibre està dedicat a l’alcalde de la guerra civil que amb les sigles d’ERC fou elegit a les eleccions de 1934 i 1936. Recull totes les actuacions  que va fer des de l’ajuntament en el temps que va ser alcalde distribuïdes en 4 àrees:  Ensenyament, Obres, Serveis i Treball, Economia i Cultura.

També recull tot allò que va defensar durant la guerra civil on  va aconseguir que a Sant Fost no matessin a ningú, va enfrontar-se a escamots d’altres pobles que venien a matar persones de Sant Fost.
Després de la guerra civil va ser empresonat, jutjat i condemnat a 2 anys i 4 mesos de presó, encara que al cap d’un any el van deixar sortir.
 
Torrents també va ser president del Sindicat Agrícola fins que el 1939 el van destituir. El fascicle compta amb una entrevista que se li va fer en vida l’any 1984. Va ser fundador del centre Catalanista d’Esquerres de Sant Fost i l’entrega compta amb una introducció a càrrec d’Ernest Benach expresident del parlament de Catalunya.

També hi ha fotografies antigues. Una molt espectacular que l’estat de la façana de la  rectoria i de l’església l’endemà de ser cremada l’antiga església parroquial el 21 de juliol de 1936 Per poder fer el llibre s’ha consultat actes municipals i s’ha anat al govern militar a consultar el sumàrissim a Enric Torrents. També s’ha parlat amb persones grans del poble que el van conèixer El llibre al preu de 3 euros estarà a la venda en establiments de la població i a la llibreria l’Illa de Mollet.

Edicions locals