Tot a punt per a la cinquena Mostra Internacional de Titelles

Dilluns es va presentar el programa en una roda de premsa al Mercat Vell, centre neuràlgic de la Mostra.Tot a punt per donar el tret de sortida  a la cinquena edició de la Mostra Internacional de Titelles.  Dilluns es va presentar de forma oficial l’edició d’enguany en una roda de premsa al Mercat Vell. A l’acte hi van assistir els responsables de l’organització, Jordi Monserdà i Meritxell Serrats, l’alcalde Josep Monràs i el regidor de Cultura, Dani Novo. Aquest últim és qui va iniciar la roda de premsa explicant que aquesta  mostra arriba als 100 espectacles al llarg dels cinc anys de vida amb els 17 de l’edició actual (16 de l'estat i un d'Argentina): “a més, ara amb la cobertura de Vallès Visió la mostra arriba a tot el Baix Vallès”.

D’altra banda, Jordi Monserdà va destacar que la seva companyia, Galiot Teatre, ha viatjat  per diferents mostres de fora de Catalunya. Segons Monserdà la mostra està consolidada, ara toca donar-la a conèixer fora : “hem estat parlant amb representants de la mostra de titelles més important d’Itàlia, a Florència,  a la Mostra d’Igualada”. Monserdà també va destacar que es tracta d’un format que “arriba a diferents públics, a més vindrà algun programador de fora per fer-ne ressò”.

Com a principals novetats destaquen la consolidació del Centre Cultural La Marineta com a espai per als més petits; la representació de tres espectacles itinerants quan la darrera edició en va tenir un; i la instal•lació a la plaça d'Europa d'un gran carruatge on el públic, en grups de vint persones, podrà gaudir d'una innovadora tècnica d'ombres xineses fetes amb sorra de la platja. Monserdà va parlar sobre l'itinerari de la mostra:  “tenim la sort de tenir un casc antic on places i petits carrers que s’entrellacen els uns amb els altres i farà més còmoda la ruta a seguir pels espectadors”.

Per últim Josep Monràs va definir com a Galiot Teatre com a “orgull per la ciutat” i va manifestar que la “mostra ha de ser un referent cultural per Mollet". A més, sobre l’organització de Galiot Teatre va dir: “ells posen quelcom més que la producció, la passió”.

Espais escènics

El rovell de la Mostra és el centre de la ciutat. La majoria d’actes i d’espectacles es faran a l’exterior. Espais de la Mostra:

- Plaça Prat de la Riba, s’utilitzarà per a l’obertura i la cloenda de la Mostra, i també coma escenari per als espectacles grans i de públic familiar. Alternativament als espectacles s’hi ubicarà l’activitat lúdica del taller de maquillatge. En un dels extrems de la plaça hi haurà el Punt d’informació de la Mostra.

- Plaça Catalunya, acollirà els espectacles infantils de format mitjà.

- Plaça Europa,  l’espai on s’ubicaran les instal•lacions de gran format i que funcionarà alternativament als espectacles d’escenari, tant d’interior com d’exterior.

- Carrer Sant Vicenç, on hi haurà les diferents parades d’artesania sobre el món del titella i els tallers de construcció de titelles.

- Mercat Vell, serà el centre neuràlgic on s’hi representarà   l’espectacle d’adults de dissabte al vespre. Durant tot el cap de setmana hi haurà ubicat l’espai lúdic i de creació per a infants “Cal Titella”.

- Sala Fiveller, serà la sala alternativa a l’escenari de la Plaça Catalunya en cas de pluja. També s’hi representarà l’espectacle de Xarxa.

- La Marineta, a raó de la major participació d’un públic més petit, la mostra dedicarà aquest espai exclusiu per a ells.

- Rambla Fiveller i carrer Barcelona, seran els eixos dels dos espectacles itinerants de gran format. 


Consultar el programa de la Mostra


Edicions locals