IxM alliberarà diumenge 100 llibres al carrer

Els independents endeguen el cinquè alliberament massiu de llibres pels carrers de la ciutat.

Independents per Mollet (IxM) portarà a terme durant el matí d’aquest proper diumenge 17 d’abril, el  5è alliberament massiu de llibres als carrers de Mollet, endegat per la formació molletana.

Els independents molletans han explicat que la seva iniciativa, una de les pioneres a la comarca, nascuda ara fa sis anys, que parteix de la premissa que tothom ha de tenir lliure accés a la cultura, pretén fer dels carrers i places de la ciutat uns espais oberts al “bookcrossing”, denominació que rep a nivell internacional aquesta innovadora experiència d’intercanvi lliure, gratuït i desinteressat de llibres.

El cap de llista d’Independents per Mollet (IxM), Jesús M. Carrasco, ha explicat que l’experiència  impulsada per IxM, pretén “facilitar una fórmula d’intercanvi dels llibres que ja hem llegit, per donar-los una segona vida i contribuir a fomentar el gust per la lectura d’una manera lúdica”,

Carrasco, ha explicat que IxM, “alliberarà un centenar de llibres de gèneres variats, novel.la, assaig, relat curt, infantil i juvenil que els ciutadans podran trobar acompanyats per un cartell identificatiu i etiquetats amb informació sobre el bookcrossing, disposats pels carrers i places de la ciutat, sobre diferents elements, bancs, parades d’autobus, monuments, etc”.

El cap de llista d’Independents per Mollet (IxM), ha animat als molletans que vulguin participar a l’experiència a “sortir al carrer a trobar el seu llibre”, i ha fet una crida per a que “un cop llegit ,el tornin a  alliberar al lloc de la ciutat que prefereixin per tal que altres persones també puguin gaudir de la seva lectura”.

Els independents molletans han explicat també que les persones que aconsegueixin fer-se amb algun d’aquests exemplars podran registrar la seva “captura” al web bookcrossing.com, utilitzant la clau identificativa que porta cada llibre i anotar comentaris que vulguin sobre la seva lectura o sobre el lloc on pensen tornar-lo a alliberar un cop ll’hagin llegit.

Edicions locals