Monràs demana cita amb Boi Ruiz

L'alcalde de Mollet ha demanat una reunió amb el Conseller de Salut perquè l'Hospital de Mollet tingui recursos per fer front a l'augment de població atesa. La retallada del pressupost de l'Hospital és del 10%.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs ha demanat un reunió al conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, per tal de reivindicar els recursos necessaris perquè l’Hospital de Mollet pugui atendre correctament la població que en depèn.

La Generalitat ja ha anunciat a la direcció de l’Hospital de Mollet la reducció d’un 10% del pressupost global per aquest 2011. Aquesta reducció, però, es traduirà en un 40% en el pressupost de concurrència, és a dir, de prestació de servei. I és que l’Hospital ja ha començat a assumir l’atenció de la població dels municipis  de Santa Perpètua i Palau-solità, unes 30.000 persones més. Per aquest motiu, a la pràctica, la reducció pressupostària serà molt més elevada.

És per aquest motiu que l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha demanat reunir-se amb la màxima urgència amb el conseller Ruiz, a qui vol exigir que la retallada pressupostària prevista en salut no es faci de manera lineal a tots els hospitals del país, sinó que s’estudiï cada un dels casos per separat.

En aquest sentit, Monràs reivindicarà els recursos necessaris per tal que l’Hospital de Mollet pugui funcionar correctament i continuar atenent degudament tota la població sense que augmenti el temps de les llistes d’espera ni es retalli cap servei.

La reducció pressupostària a l’Hospital de Mollet ja ha començat a notar-se en tot allò que afecta les previsions de creixement del servei per donar cobertura a l’augment del nombre de població atesa. Altres àmbits que podrien veure’s afectats per les retallades són les llistes d’espera, tan per a operacions, com per a consultes i proves de diagnòstic preventiu.Edicions locals