Ajuntament i UGT anuncien una nova promoció d’habitatge protegit a La Vinyota

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez va visitar dimecres al matí l’Ajuntament de Mollet.

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, va visitar dimarts al matí l’Ajuntament de Mollet per reunir-se amb la secció del sindicat a l’Ajuntament. Durant la visita va mantenir una reunió amb l’alcalde Josep Monràs, durant la qual van anunciar l’acord per construir una nova promoció d’habitatges de protecció oficial a La Vinyota.

Aquesta nova promoció d’habitatge protegit es farà en un dels solars d’ús residencial propietat de l’Ajuntament que encara queden a l’espai de La Vinyota. La cooperativa d’habitatges d’UGT serà l’encarregada de la construcció d’aquest centenar de pisos que aniran destinats a persones residents a Mollet, sense límit d’edat.

El projecte es troba en un procés inicial i caldrà concretar-lo. Aquesta nova promoció se sumarà als 300 pisos protegits, de venda i de lloguer, que ja s’estan construint en aquesta nova zona de la ciutat.

Álvarez destaca el paper de l’Ajuntament de Mollet davant la crisi


Durant la trobada que van mantenir dimarts ll’alcalde de Mollet i el secretari general de la UGT també van  tractar altres temes de cabdal importància pel municipi derivats de la crisi econòmica, com l’atur, el tancament d’empreses o les retallades que el govern de la Generalitat està aplicant en àmbits com el de la sanitat.

En aquest sentit, Josep Maria Álvarez va reclamar a la Generalitat que no “tiri pel dret” amb les retallades, sinó que obri un procés de diàleg amb el sector. Álvarez va remarcar que les retallades no significaran tan sols l’augment de l’atur en el sector sanitari, sinó que menys personal també significa menys prestacions i menys qualitat.

Per la seva banda, Josep Monràs va recordar que l’Hospital de Mollet es troba en fase d’expansió i està assumint pacients de més municipis, per la qual cosa no es pot permetre una retallada en el pressupost.

Pel que fa als acomiadament i tancaments d’empreses de la zona, Josep Maria Álvarez va valorar molt positivament la implicació de l’alcalde de Mollet alhora de donar suport als treballadors i lluitar per evitar el tancament d’empreses, sobretot en els casos de Derbi, Yamaha i Ficosa. Álvarez, en canvi, va retreure a la Generalitat la manca d’implicació en aquests casos.

Segons el secretari general de la UGT, l’augment de l’atur i les retallades sanitàries són temes que toquen molt directament els ajuntaments, l’administració més propera al ciutadà. En aquest sentit, va felicitar l’Ajuntament de Mollet per la manera com està afrontant la situació, atenent l’augment de la demanda social, tot sovint amb recursos propis.

Edicions locals