ICV-EUiA presenta el programa de joventut

Els joves ecosocialistes han recollit 552 propostes.

El passat dimarts, membres d’Alternativa Jove i Joves d’Esquerra Verda de Mollet del Vallès, van celebrar una roda de premsa per presentar el programa de joventut de la coalició ICV-EUiA de Mollet del Vallès.

En aquest acte van explicar i valorar el procés d’elaboració del programa, que van batejar amb l’eslògan “Mulla’t x Mollet”, amb el que han volgut fomentar la reflexió i la participació de la gent jove de la ciutat. Per aconseguir-ho es van  posar en marxa diverses iniciatives, com reunions i trobades amb persones i entitats, la difusió d’un qüestionari sobre les necessitats dels joves de Mollet, i la convocatòria de tres assemblees obertes per debatre les propostes rebudes.

Finalment, amb aquestes propostes es va realitzar una enquesta per prioritzar elements, que, entre altres espais, es va repartir als instituts de la ciutat i a l’espai jove La Nau.

Per als joves de la coalició, el procés “Mulla’t x Mollet” ha estat, tot i la seva curta durada i els escassos mitjans, un èxit rotund que ha superat les seves expectatives inicials. En xifres, la participació total a la campanya ha estat de 117 persones, s’han recollit 42 qüestionaris amb un total de 522 propostes/reflexions i 67 enquestes, tot això en un escàs període que va començar a principis de març i acaba a mitjans d’abril. Els representants d’Alternativa Jove i Joves d’Esquerra Verda han destacat que aquesta resposta invalida el mite de la “joventut passota”, perquè quan s’ofereixen canals i possibilitats reals de participació i decisió, la joventut respon.

Al mateix temps, es comprometen a continuar fomentant aquestes iniciatives en el futur. Finalment, els joves d’ICV i EUiA han presentat el resultat d’aquest treball, un programa integral centrat en les necessitats de la joventut molletana amb 65 propostes de govern que s’estructuren entorn a sis eixos: Treball, habitatge, educació, noves tecnologies, participació i igualtat. El programa es podrà consultar íntegrament a Internet i s’editarà en breu.

Edicions locals