Can Vila participa en un projecte per treballar la lecto-escriptura a les escoles

La jornada final es va fer aquest dijous a Gallecs i va comptar amb tots els centres participants.

L’Escola Municipal d’Educació Especial de Can Vila ha participat durant tot aquest curs en el projecte “Cartes” de col·laboració entre diferents centres del Vallès Oriental que tenen una Unitat de Suport d’Educació Especial, per a la millora de la lecto-escriptura.

Durant tot el curs, l’Escola Can Vila ha desenvolupat un projecte de col·laboració entre els centres del Vallès Oriental que tenen una Unitat de Suport d’Educació Especial de Secundària. El projecte es diu “Cartes” i proposa un treball de lecto-escriptura a través de l’enviament de cartes entre alumnes dels diferents centres.

Aquest projecte pretén, de manera innovadora i engrescadora per a l’alumnat, treballar i millorar la lecto-escriptura. Sense deixar de banda el treball sistemàtic de gramàtica i ortografia que es fa a l’escola, el projecte “Cartes” vol motivar els alumnes a escriure, llegir i donar funcionalitat als aprenentatges que els nois i noies van adquirint.

L’activitat final del projecte consisteix en una trobada de tots els participants que es va realitzar ahir  dijous 28 d’abril, a Gallecs, amb l’objectiu que tots els alumnes que han participat en el projecte es poguessin conèixer i compartir un matí d’activitat. Els participants es van trobar a 2/4 de 12 del migdia, a l’esplanada de l’Església de Santa Maria de Gallecs.
Els centres que participen al projecte són el CEE Can Vila, l’Institut Vicenç Plantada, l’INS Marta Mata (Montornès), l’INS Montmeló, l’INS Marina (La Llagosta) i l’INS El Sui (Cardedeu).

Lecto-escriptura

La lectoescriptura inicial, en educació, es refereix a aquest breu període on els nens petits, entre 4 i 6 anys d'edat (educació infantil), accedeixen a llegir i escriure. En realitat, no fa referència a un concepte definit sinó a un procés format per molts conceptes que en el seu entramat han donat lloc a diverses teories científiques de tal procés.

Els mestres saben que aquest període és crucial perquè els nens han d'aprendre a llegir i després llegir per aprendre altres temes i per això han d'observar detalladament com els nens evolucionen en els seus èxits. Quan el mestre estudia sobre la lectoescriptura inicial s'enfronta amb teories, investigacions i estratègies de la pràctica educativa que tenen diferents enfocaments com el soci-cultural, el constructivista i la psicolingüística.

Edicions locals