Mollet s’impregna de dansa

L' Ajuntament i l'entitat CRA'P van fer un munt d'activitats durant tot el cap de setmana


Mollet s’ha sumat a la commemoració del Dia Internacional de la Dansa. L’Ajuntament i l’entitat CRA’P, pràctiques de creació i recerca artística, van portar a terme un munt d’activitats durant tot el cap de setmana. L’objectiu de la jornada era reivindicar aquesta modalitat artística, sobretot entre els més joves.

Divendres a les 18h, els alumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa van llegir el manifest del Dia de la Dansa al parc Pau Casals. L’acte va anar acompanyat de petits espectacles de diferents escoles de dansa: improvisacions i assaig coreogràfic de dansa contemporània conduit per Luci Sánchez; una mostra del taller de dansa contemporània de Escola de Dansa Anselm Clavé conduit per Mercè Expósito; una altra de l’Escola Dandi, del Clack Art i de les Animadores Brads de l’Escola Isabel Farrés de Mollet, i el taller Una pràctica del moviment conduit per Ana Sánchez i Jorge Horno de CRA’P. L’acte va servir per presentar l’entitat, en col•laboració amb la Plataforma CrIM, Creador Independents de Mollet.

Durant la jornada, el regidor de cultura de la ciutat, Dani Novo, va destacar la importància de la dansa: “Està considerada com una art minoritària, però el cert és que la practica molta gent”. Per la seva part, una de les membres de l’associació CRA’P, Esther Freixa, va explicar el programa pel cap de setmana: “Ballarem molt, però també volem fer reflexionar a la gent sobre què és la dansa i quin és el seu significat”.

La commemoració d'aquest dia tan especial va continuar diumenge a la tarda amb la jornada de portes obertes a La Serradora, ara seu de CRA'P. Durant la visita els assistents van poder conèixer els treballs d'alguns dels artistes que van passar per aquest espai. En acabar la presentació, es va oferir un piscolabis als assitents, que van intercanviar impressions amb els creadors. La vetllada es va acompanyar amb la música de dj Olimpia.

Galeria de fotos (Toni Magdalena)

Edicions locals