Petrini visita l’espai rural de Gallecs

El president d’Slow Food considera Gallecs tot un exemple mundial i una referència del moviment .

Aquest diumenge, l’espai rural de Gallecs rebia una visita d’allò més significativa i especial. En aquest sentit, el president d’Slow Food, Carlo Petrini, va voler conèixer de més a prop la realitat d’un espai com Gallecs, amb el qual hi ha un convenium amb Slow Food des de l’any 2003.


“Aquesta és una visita molt important ja que és el reconeixement a la feina ben feta però sobretot també ens dóna forces per seguir endavant i treballant”, explica Marina Duñach, membre de l’Associació de Pagesos de Gallecs.

Abans de la visita, el fundador d’Slow Food va visitar l’Ajuntament de la ciutat per tal de signar en el llibre d’honor. En afegit, Petrini va rebre el llibre i una figura del menhir de la ciutat i tres llibres sobre l’espai, l’agricultura i les espècies autòctones de Gallecs.

“Gallecs és un exemple a nivell europeu d’una feliç batalla pel dret a una agricultura natural que és molt important per a la vida del territori”, explica Carlo Petrini desprès de la seva visita a Gallecs. “Parlem d’una producció que respecta el medi ambient i que vetlla per la identitat territorial amb la recuperació de les espècies autòctones”, assegura Petrini, el qual afegeix: “Una altra cosa que m’ha impactat ha estat l’aspecte generacional: no només hi treballen la gent gran sinó que també els joves, cosa molt important ja que són la garantia de continuïtat.

Edicions locals