La junta de la FAVM dimiteix després de quatre anys

President, vicepresident i secretari van comparèixer en roda de premsa per explicar una decisió presa a finals del 2010.


“S’ha creat una gestora perquè en 15 dies hi hagi nova junta per assemblea extraordinària que substitueixi l’actual”. Així va iniciar la roda de premsa el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Mollet (FAVM), Carles Pérez, en la qual es va anunciar la dimissió de l’actual junta executiva formada pel mateix Pérez, el vicepresident Manel Ceacero, i el secretari, Toni García.

Tal i com expliquen en el comunicat que FAVM ha penjat en el seu bloc de la xarxa, les raons de la dimissió es basen, en gran part, en les finances de la mateixa associació i en les desavinences o “topades” que ha tingut la FAVM amb l’Ajuntament de la ciutat.

El president, Carles Pérez va explicar que des del 1991 que “la FAVM arrossega un deute que hem anat liquidant mica en mica a falta de les quotes del 2009 i 2010. Pérez va voler subratllar que la FAVM era la federació de veïns amb menys subvenció de totes les pertinents a  la Confederació de Federacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC).

Quan la junta sortint va començar al 2007 la subvenció era de 500 euros anuals, al 2008 va passar a ser de 1.200 euros i fins ara. Tal i com va explicar Pérez, la mitjana catalana de subvencions per a les federacions de veïns és de 15.000 euros l’any. A més, els tres membres de la junta van afirmar dilluns que havien posat fins a 1.000 euros de la seva butxaca per finançar activitats relacionades amb la federació.

Pel que fa a les desavinences amb l’Ajuntament de Mollet, Pérez va posar coma exemple una reunió que van tenir amb el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Felices, on asseguren que “el regidor no sap que la nostra tasca avarca tota la ciutat, al final de la reunió ens va retreure que no fèiem ni la festa del barri”.

El secretari, Toni García, va afegir a les paraules de Pérez, que “en el món veïnal hi haurà un canvi molt dràstic”. García va argumentar aquesta sentència explicant que “la classe política (PSC-CiU) des que van començar no hi ha hagut cap senyal de col•laboració, hem tingut reunions, però la majoria de vegades han estat en va”. El secretari de la FAVM va aprofitar per demanar un estudi sobre les persones que necessiten els serveis socials en relació amb el menjador social que acaba d’obrir aquesta setmana; i va finalitzar la seva intervenció assegurant que “Mollet queda coix en el món veïnal”.

La que fou l’antiga presidenta de la FAVM, Isabel Santiago va cloure la roda de premsa manifestant que “és hora del relleu i de que aquest sàpiga el què és treballar aquí”. Santiago va afegir que sembla que hi ha gent amb ganes de treballar i amb ganes “d’agafar el timó”.

Un aspecte a destacar és que de les dotze associacions de veïns de la ciutat, només la meitat estan adherides a la FAVM. El darrer cas és el de l’AVV de Santa Rosa que va argumentar la seva sortida per tenir una “junta de la FAVM polititzada”. Un altre cas va ser la sortida de l’AVV Estació de França al 2009. Ara, la FAVM la formen l’AVV Can Borrell, l’AVV del Centre, l’AVV Col•legis Nous, l’AVV Can Pantiquet, l’AVV Plana Lledó i l’AVV de Gallecs. La nova junta de l’AVV de Lourdes està en procés i podria entrar dins la FAVM. Un altre cas és el de l’AVV de la Riera Seca que ja no hi era quan la junta sortint va entrar al 2007.

Edicions locals