Ara Mollet - Esquerra presenta el programa econòmic

Destaca la creació d'uns estudis superiors d'Alimentació i Gastronomia que s'ubicaria a l'espai on es troba ara la Teneria.

Ara Mollet – Esquerra va convocar una roda de premsa dimarts per a seguir desgranant el seu programa electoral. En aquest cas, va ser el torn de les propostes en matèria econòmica que va explicar el president d’ERC a Mollet, Dídac Pérez.


Abans però, el candidat republicà Oriol López, va iniciar els parlaments tot anunciant les accions de campanya que durà a terme la formació que representa. López va explicar que Ara Mollet – Esquerra tindrà una parada física a la rambla Fiveller durant tot el dia, durant tota la campanya. A més, els republicans visitaran els veïns de la ciutat per barris en el que han anomenat “matins de barri”. A les tardes, el candidat i la resta de la llista visitaran les escoles, és a dir, a pares i mares que van a buscar els seus fills als centres educatius. També passaran un dia de campanya a cada estació de tren de la ciutat i visitaran alguns bars a les nits.


A més, es va avançar que el dissabte 14 de maig es realitzarà l’acte central de la candidatura a la plaça Pau Casals de 9 del matí a 9 de la nit. Dimarts 10, la portaveu del grup parlamentari d’ERC, Anna Simó, visitarà el mercat setmanal  i dimecres 18, serà el president d’ERC, Joan Puigcercós, qui visiti la ciutat. El cost de la campanya republicana és d’entre 10 i 11 mil euros.


López va acabar el seu torn, fent elusió a una de les propostes presentades pel PSC la qual fa referència a “la creació de 2.000 nous llocs de treball”. Per López, “és un despropòsit aquesta proposta després dels llocs de treball que s’han perdut en la última legislatura a Mollet i la comarca”, al que va afegir que “no es pot intentar enganyar a la ciutadania”.


Pel que fa a les propostes d’àmbit econòmic, Dídac Pérez, les va separar en tres grans grups: el comerç, la indústria i els clústers. Un clúster és l'associació d'administracions, empreses, centres d'investigació i organismes educatius compromesos en una estratègia de desenvolupament comú que tingui com a objectiu generar sinergies al votant de projectes innovadors per a un mercat determinat. Com per exemple, va explicar Pérez, “aprofitar tota la riquesa que es pot generar a través de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) en matèria de empreses dedicades a la seguretat i a subministrar material a l’escola i als cossos de policia o bombers.


Un altre clúster, i “el gran projecte d’Ara Mollet – Esquerra” com va explicar Pérez, és el de crear una Facultat de Ciències de l’Alimentació  i Gastronòmiques a l’espai on ara s’hi troba la Teneria. Per edificar el projecte, Dídac Pérez va anomenar cinc columnes: comptar amb el patrimoni alimentari  de Gallecs; els grans restauradors de la comarca; les empreses agroalimentàries de la comarca, l’espai de la Teneria i “el compromís i la il·lusió d’Ara Mollet – Esquerra”. Tot i que Pérez va recalcar que és un projecte a mig-llarg termini i que s’haurà de negociar amb l’entitat bancària a la qual pertany els terrenys.


Pel que fa al comerç, el programa econòmic dels republicans contempla la creació de la figura d’un dinamitzador comercial. Un tècnic de l’Ajuntament que facilitaria tota mena de tràmits per als comerciants de la ciutat. A més, també es parla d’un espai virtual per a grans comandes i de redirigir els clients de Decathlon cap al comerç molleta perquè segons Pérez “la gent entra al Decathlon per la C-17 i torna a sortir-ne per la mateixa, sense passar per Mollet”.

Edicions locals