Tret de sortida a la campanya electoral

La mitjanit passada va donar l'entrada als últims quinze dies abans de les eleccions municipals del 22 de maig amb la tradicional enganxada de cartells a la rambla.

La passada mitjanit va donar el tret de sortida a la campanya electoral per a les eleccions municipals del proper 22 de maig. A quarts de dotze de la nit, a la rambla Fiveller de la ciutat ja es notava l’ambient de campanya dels diferents partits que van protagonitzar l’acte que indica l’inici de campanya, l’enganxada de cartells.


PSC

El primer en fer-ho va ser l’actual alcalde, Josep Monràs, i cap de llista del PSC. Els socialistes no només van enganxar els típics cartells, sinó que van col•locar un gran plafó amb la imatge de campanya i el lema “a Mollet, Monràs, el teu alcalde” i sota els càntics “visca, visca, visca... Mollet socialista”. Tot seguit, el candidat va agafar l’escombra, la va mullar de cola i va enganxar els tres primers cartells d’aquesta campanya. Monràs encara aquests quinze dies amb “molta fortalesa, optimisme i il•lusió i el reconeixement de la gent per la feina feta”. L’actual alcalde va mostrar el seu orgull per l’equip amb el que compta i va assegurar millors oportunitats per als ciutadans de Mollet: “cap altre candidat pot representar l’orgull i la il•lusió que l’alcalde actual, pel valor de la feina feta”.

ICV-EUiA

Després dels socialistes, el torn li va tocar a ICV-EUiA amb Noemí Fernández al capdavant que, juntament amb Antonio López (nº2) va realitzar també la tradicional enganxada de cartells.  La candidata ecosocialista afronta el nou repte “amb moltes ganes perquè portem quatre anys demostrant la feina feta des de l’oposició”. Fernández va manifestar que “l’Ajuntament de Mollet necessita un aire nou perquè passi a ser veritablement d’esquerres. Si no fem un gir a l’esquerra, els treballadors/es de Mollet no podran fer-hi res”.

PP

Pel que fa al PP, la seva candidata, Susana Calvo va expressar, després de l’enganxada, el seu desig de que aquesta sigui una campanya transparent i tranquil•la: “volem sortir al carrer per dir per fi que ens votin i oferir solucions davant la crisi que estem patint” va manifestar Calvo sota el lema “Ideas claras”. A més, la candidata popular va afegir que no “ens centrarem en lingüística ni banderes”.

CiU

El torn següent va ser per CiU, amb una candidatura encapçalada per Feliu Guillaumes que va declarar tenir moltes esperances en aquesta campanya “entenent que 24 anys són massa per el govern d’una ciutat”. Guillaumes va deixar que el seu lema, “el canvi positiu”  no respon a un canvi demagògic sinó “que netejarem els carrers de Mollet perquè sigui una ciutat cívica, sense delinqüència, amb oci pels joves”. I va parlar d’una “responsabilitat contrastada” dels convergents que possibilitarà “acabar amb l’apalancament”. El candidat va acabar manifestant que “tot i ser al govern els darrers vuit anys, no hem tingut un paper hegemònic però coneixem la realitat econòmica i urbanística de l’Ajuntament. Catalunya demanava un canvi i el va tenir, ara li toca a Mollet”, va finalitzar.
 

Ara Mollet - Esquerra

El darrer dels partits amb representació al consistori en enganxar els cartells va ser Ara Mollet – Esquerra, comandat per Oriol López. Aquest va mostrar-se molt orgullós de la seva candidatura ja que “fa dos anys que estem preparant aquesta campanya amb gent del poble, la majoria gent jove”. López va afegir que els republicans volen millorar el poble per dos raons: “acabar amb els 24 anys del PSC al govern, els últims 8 amb CiU; per presentar als molletans propostes noves”. A més el candidat va destacar que la seva és una campanya molt de carrer i que el lema defineix molt bé les sensacions “Ara Mollet, amb energia”.

SI

El nou partit format  tot just fa pocs mesos, Solidaritat Catalana per la Independència a Mollet, també va fer la seva enganxada particular en uns plafons que, segons van explicar, hauran de ser compartits entre cinc partits minoritaris de la ciutat. El cap de llista dels independentistes, Jordi Puyuelo, va explicar “volem parlar d’independència a Mollet, perquè sembla que a la gent li costa”. També va afegir que la seva “és una política participativa”.

Pirata.cat

Per últim, sense enganxar cap cartell, Francisco Cervera, coma  cap de llista de Pirates de Catalunya a Mollet, que va voler expressar que la seva formació no té recursos per a fer una campanya com la resta però que creuen “en un escenari on els polítics han de servir els ciutadans i no a l’inrevés. Som els ciutadans qui decidim” va finalitzar.

Edicions locals