La vídua i el fill de Solé Tura presenten la II Trobada del Grup d'Amics i Amigues de l'il·lustre polítics molletà

A la trobada es presentarà el nou documental d'Albert Solé, el llibre Jordi Solé Tura, un llegat per la Democràcia i una escultura de Ricard Baccaro.

Dimecres al matí ha tingut lloc una roda de premsa per presentar la II Trobada del Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, que es farà aquest dimarts 17 de maig al Teatre de Can Gomà.


La roda de premsa va omptar amb la presència de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, la vídua de Solé Tura, Teresa Eulàlia Calzada i el fill de Solé Tura, Albert Solé.

La II Trobada del grup es farà el proper dimarts 17 de maig, a partir de les 7 de la tarda al Teatre Municipal de Can Gomà. Durant l’acte, s’estrenarà l’últim documental d’Albert Solé, Al final de l’escapada, una pel•lícula, en paraules del seu director, “sobre la mort digna d'un home digne, Miguel Núñez, i sobre el final d'una generació irrepetible de lluitadors”.

El documental ha obtingut el premi del Públic i el trofeu de plata al Festival de Málaga i la menció especial del jurat del Festival de Guadalajara (Mèxic). El mateix Albert Solé va definir aquest documental com un “spin off” de la seva primera pel·lícula Bucarest, la memòria perduda. El film de Solé s’acaba d’estrenar a Barcelona i a Madrid amb gran acollida i aquest dimarts el podreu veure a Can Gomà.

També es presentarà el llibre Jordi Solé Tura, un llegat per a la democràcia, editat pel Centre d’Estudis Jordi Solé Tura per la Democràcia.

Com a novetat, Albert Solé va anunciar que en el mateix acte es presentaria al públic una escultura feta per l’artista Ricard Baccaro en memòria del seu pare: “Un dia una amiga em va comentar que havia vist una escultura del meu pare en una exposició de Sitges i vaig anar a trobar al Ricard. Em va explicar que l’escultura l’havia fet per l’admiració personal que tenia cap el meu pare”.

Solé va voler subratllar la generositat de Baccaro que ha regalat aquesta peça a la ciutat de Mollet. Una peça que s’instal·larà, de forma provisional a la primera planta de l’Ajuntament de Mollet però que un cop siguin rehabilitades les masies de Can Fluequer i Can Pantiquet, serà ubicades dins l’espai on hi haurà el fons documental Jordi Solé Tura. 


Edicions locals