Un centenar de docents es manifesten per les retallades

El calendari de mobilitzacions continuarà tot el mes de maig, fins i tot conjuntament amb les de Sanitat.

Dimecres al migdia prop d’un centenar de persones van manifestar-se en contra de les retallades anunciades pel Departament d’Educació. Els sindicats de la USTEC, la CGT i CCOO van convocar aquest  “dimecres groc”, que no serà l’únic aquí a Mollet.

El representant de la USTEC, Lluís Saiz,  va avançar un calendari de mobilitzacions que preveu una manifestació conjunta en contra de les retallades de Sanitat i Educació pel proper 25 de maig. Saiz va expressar  que “és vergonyós que es perjudiqui la qualitat de l’educació pública d’aquesta manera” i va explicar en que afecta aquest 20% menys del pressupost d’Ensenyament: a una disminució de plantilles d’entre dos i tres professors per centre, a la no convocatòria d’oposicions per Secundària i a les no substitucions de curt termini als centres educatius.

Per la seva part, la representant d’Ensenyament de CCOO Vallès Oriental-Maresme, Elvira Mas, va explicar que pels 15.000 alumnes nous del curs que ve és necessitarien més de 3.500 mestres “ i la Generalitat vol atendre aquests alumnes amb un increment de zero mestres”.

En àmbit reduït, les escoles de Primària de dues línies tindran tres mestres menys i les d’una línia, un mestre i mig menys que aquest curs. La següent cita serà el proper dimecres davant de cada centre de la ciutat (CEIPS i IES) per explicar quines són les mesures impulsades pel Departament.

Edicions locals