Ara Mollet - Esquerra aposta pel Pacte de Mobilitat

Els republicans presenten les propostes en matèria de Mobilitat i de Participació on destaca la creació d'audiències públiques cada tres mesos.

La candidatura d’Ara Mollet Esquerra ha convocat els mitjans aquest divendres a la rotonda de la comissaria dels Mossos d’Esquadra per explicar les seves propostes en matèria de Mobilitat i Participació Ciutadana. 

El candidat Oriol López va començar el seu parlament  manifestant primerament  que “portem vuit anys esperant que el govern de torn faci el Pla de Mobilitat. S’ha de resoldre d’una vegada per totes, a partir del consens i el sentit comú, els problemes d’aparcament, de circulació i de qualitat de l’aire fent el primer pacte de Mobilitat”.

Els republicans també inclouen en el seu programa un replantejament del sentit de circulació d’alguns carrers. López es va referir a la carretera principal (avingudes Burgos, Jaume I  i Gaudí): “Divideix el poble en dos, per la gent que treballa en vehicle privat és molt complicat”.  El candidat republicà va parlar també de “crear aparcaments dissuasius a l’entrada del poble i a les estacions, s’han de buscar fórmules perquè pugui haver aparcaments. Fins i tot es podria mirar de fer-ne un a la zona del Calderí fins que no es comencin les obres”.

Una altra proposta és la de tornar a dissenyar tot el que té a veure amb les zones blaves: “Apostem per crear zones de gestió ràpida i zones amb tarifes especials per a autònoms”. Pel que fa a la Participació Ciutadana, un dels tres grans eixos d’Ara Mollet – Esquerra, Oriol López proposa crear audiències públiques cada tres mesos en un barri del poble: “El govern de la ciutat aniria a escoltar, no a explicar, i escoltar què passa en aquell barri i donar resposta al que la gent demana”. L’altre eix republicà pel que fa a la participació són els referèndums: “Creiem que en grans decisions que passin per plens però també en altres temes menors, es poden fer referèndums vinculants dos cops a la legislatura. És una manera de copsar el què vol la ciutadania.”


Pel que fa al món associatiu, Ara Mollet – Esquerra proposa crear una coordinadora  d’entitats, “amb ajuda de l’Ajuntament però independent, perquè creiem que les entitats són actiu molt important a la ciutat”. López va finalitzar la seva intervenció prometent que combatran “el clientelisme aplicant una major transparència i bones pràctiques a través del contracte programa”.

Edicions locals