La ciutat escalfa per celebrar la 10a Festa de l'Esport

La presentació de dilluns va comptar amb inflables per als més petits durant dues hores.

El diputat d'Esports i alcalde de Mollet, Josep Monràs, va presentar dilluns a la tarda a l'Ajuntament de Mollet, la 10a Festa de l'Esport, que se celebrarà el cap de setmana del 4 i 5 de juny a gairebé 200 municipis de la província de Barcelona.  

A la presentació, que es va fer a la plaça Major, davant la Casa de la Vila, van assistir alcaldes i regidors d'esports, representants de federacions i consells esportius. Per animar la ciutadania a participar-hi, va haver-hi inflables i jocs infantils, des de les cinc fins les set de la tarda.

A l’hora dels parlaments, el president de la Federació de Consells Esportius i regidor d’esports de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramanet, Antonio Carmona, va manifestar que “s’ha de fer el possible perquè el motor sigui el motor de la convivència” i va afegir que “el Dia de l’esport a  Europa sigui ja una realitat”. El diputat d’Esports i alcalde de Mollet, Josep Monràs, va subratllar que aquesta desena edició de la Festa de l’Esport “vol significar el gran i ric moviment esportiu que tenim a Catalunya”.

Un total de 199 municipis de la província de Barcelona celebraran el proper cap de setmana, dies 4 i 5 de juny, la 10a Festa de l'Esport . A l'edició d'enguany s'han programat més de 900 activitats amb una previsió de més 160.000 participants.

La Festa de l'Esport està organitzada per la Diputació de Barcelona en cooperació amb els ajuntaments i l'Agrupació Territorial dels 15 Consells Esportius de la província i compta amb la participació de diverses entitats esportives que conformen el teixit associatiu esportiu del territori.

L'objectiu de la festa és que els municipis de la província que se sumin a la iniciativa realitzin activitats en instal•lacions esportives municipals (pavellons, piscines, pistes, etc.), així com places, carrers o la muntanya, perquè el conjunt de la ciutadania pugui gaudir de l'esport de manera lúdica i festiva. L'any passat, més de 154.000 persones i 195 municipis van participar a les més de 900 activitats programades per la Festa.

La Festa és el bressol del reconeixement del futur Dia de l'Esport a Europa que ja compta amb prop de 800 adhesions institucionals i més de 2000 adhesions personals.
Edicions locals