Recoder veu difícil que el govern de Madrid s'assegui a parlar del soterament

El conseller de Territori i Sostenibilitat recolza la candidatura de Feliu Guillaumes.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder va visitar la ciutat dimecres per donar suport a la candidatura de Feliu Guillaumes per CiU Mollet. Precisament va ser Guillaumes qui va encetar el torn de paraula recordant a tots els assistents els crits en contra de les retallades de la Generalitat que va haver-hi el dia de l’Enganxada: “Que ho faci ICV-EUiA encara té sentit però pràcticament mitja campanya socialista estigui basada en les crítiques a la Generalitat no deixa de ser significatiu”.

El cap de llista de CiU Mollet va afegir que "el que sí que són retallades és el que està fent el govern socialista de Madrid envers Catalunya i també Mollet".

El conseller Recoder va iniciar el seu parlament matisant de forma contundent aquest discurs sobre les retallades: “Els candidats socialistes i alguns candidats del tripartit haurien de ser a casa amagats perquè l’any passat Catalunya es va gastar  7.500 milions d’euros que no tenien”.

Pel que fa Mollet, si bé Recoder en aquesta visita a Mollet va assegurar que en els propers dies el Govern parlarà sobre la línia Mollet – El Papiol i en tindriem notícies, dijous al matí va anunciar publicament que "la Linía de Mollet-Papiol, per on fins ara no hi passa cap tren de passatgers, s'obrirà fins a Mollet a partir del dia 26 del present més", això permetrà tant l'accés al Vallès Occidental, com que els estudiants Molletans accedeixin directament a la UAB. La línia R8, que va de Martorell a Granollers, permetrà unir el Baix Llobregat i el Vallès sense passar per Barcelona.


Referent al soterrament de la línia de Vic-Puigcerdà, Recoder va recordar que hi ha un acord signat però no va ser tan clar: “Ens hem d’asseure les parts, però auguro que hi ha una part que li serà difícil asseure-s’hi, el Ministeri de Foment, perquè no seria la primera vegada que deixin a Catalunya una obra penjada”. 

El conseller va assegurar  com a prioritat el desdoblament de la línia del nord fins a Torelló: “Tot i que és una obra que depèn del Ministeri, perquè el traspàs de rodalies ha estat un traspàs espiritual”.

Edicions locals