El 26 de juny entrarà en servei la nova línia Mollet-El Papiol

La nova línia permetrà als estudiants arribar directament a la UAB.

A partir del proper 29 de juny es podrà anar en tren de l'estació de Granollers-Centre a la Universitat Autònoma de Barcelona, a Cerdanyola i a Martorell. Serà possible gràcies  a la posada en marxa de la nova línia R8, que enllaçarà les estacions de Granollers-Centre i Martorell passant per Montmeló i Mollet-Sant Fost. També hi haurà parades a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.


La nova R8 es posarà en marxa amb una freqüència d'un tren per cada hora i sentit. La connexió és possible gràcies a l'acabament de les obres de desdoblament del ramal Mollet-Papiol, que permet enllaçar l'estació de Mollet-Sant Fost amb aquest antic ramal durant molts anys per a trens de mercaderies.


Així ho va anunciar dijous el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, que dimecres va visitar Mollet per recolzar la candidatura de Feliu Guillaumes. Recoder va assenyalar que el Departament de Territori i Sostenibilitat treballa amb l’estret marge que li dóna el traspàs dels serveis de rodalies i regionals. “No tenim les competències que desitjaríem, però millorarem tot allò que puguem millorar en relació amb l’oferta horària i de freqüències i la qualitat del servei”, va assegurar el conseller.


L'alcalde, molest


L'alcalde de la ciutat, Josep Monràs, es va mostrar content per la notícia, però va criticar les formes: "La Generalitat hauria d'haver-se posat en contacte amb l'actual alcalde per informar d'aquesta notícia". Després de gairebé vint anys reclamant aquesta línia, l'alcalde no considera just que CiU és posi la medalla: "Cal molt de temps per construir una via com aquesta, no es fa en 100 dies".

Edicions locals