Les obres del nou espai verd a Lourdes portaran afectacions al trànsit

El proper dimarts es tallarà el trànsit al carrer Juan Ramon Jiménez del barri molletà.

El proper dimarts 24 de maig es tallarà el trànsit al carrer de Juan Ramón Jiménez, al barri de Lourdes. Aquest tall s’allargarà previsiblement fins el divendres 3 de juny.

El tall respon a les necessitats de l’obra d’urbanització d’un nou espai verd integrat en el parc de Rafael Alberti. Un projecte de disseny innovador, que combina criteris de sostenibilitat i artístics per fer de l’espai un petit jardí dels sentits, mitjançant la forma, la textura i els colors de les plantes que s’utilitzaran.

Per tal de que aquest tall de trànsit afecti el mínim possible la circulació en vehicle pel barri de Lourdes, s’ha canviat el sentit de circulació del carrer Miguel de Unamuno i d’una part del carrer Juan Ramón Jiménez (en el tram comprès entre els carrers Pio Baroja i Gustavo Adolfo Bécquer). En tot cas, queda garantit l’accés i la sortida del veïnat a casa seva.

Jardí dels sentits

Les obres d’urbanització d’aquest jardí dels sentits van començar a finals d’abril i es preveu que estiguin enllestides a finals del mes de juny. El solar que s’està urbanitzant està situat a la confluència dels carrers de Juan Ramón Jiménez i de Pío Baroja, i quedarà connectat com a espai verd al parc de Rafael Alberti La superfície total de l'actuació és de 675,60 m2.

L’enjardinament servirà per delimitar la zona d'exercicis mitjançant una vegetació amb tanca perimetral i elevada densitat de plantació, tot seguint un disseny coherent amb l'ordenació de la zona. En la tria de les espècies que es plantaran s’ha tingut en compte la forma, els colors, la textura i les olors. L’actuació té un pressupost de 150.000 euros.

Edicions locals