La participació creix quatre punts respecte 2007

El percentatge de participació a Mollet ha estat del 48'15%, quatre punts per sobre que els comicis del 2007 (44'79%).

Laparticipació a Mollet a les 21:50 hores, amb els col·legis electorals tancats ha estat del 48'15%, gairebé quatre punts per sobre del percentatge de participació dels comicis del 2007 (44'79%).


Avanç de les 18h

La participació molletana a les eleccions municipals ha crescut respecte els comicis del 2007 en gairebé dos punts. A les 13 hores, el percentatge de participació a Mollet se situava en el 25'75%, dos punts per sobre del 2007, 23'75%. En el darrer avanç de participació, a les 18 hores, la diferència s'ha mantingut igual i aquest 33'13% supera per gairebé dos punts el del 2007 (31'43%).


A la ciutat de Barcelona, a les 18 hores, ja havia votat un 38,24% de l'electorat, superant en gairebé dos punts també les dades del 2007 (36'42%). Pel que fa al total de Catalunya, el percentatge de participació es manté mig punt per sota del 2007 (39'79%) amb un 39'28%.


Matí electoral

La jornada electoral s'ha desenvolupat sens cap incidència fins aquest migdia en un diumenge molt calorós. Els corresponents candidats dels cinc partits amb representació a l'Ajuntament han fet ús del seu vot i han aprofitat per expressar les seves sensacions i animar la ciutadania perquè vagi a votar. La major concentració de votants s'ha vist a primera hora del matí i abans de l'hora de dinar. No serà fins a última hora, entre les 18h i les 20h, quan s'espera la major afluència de gent a les urnes.


Josep Monràs (PSC)

L’alcalde de la ciutat, Josep Monràs, ha votat al Mercat Vell quan passaven 10 minuts de les 11h. El candidat del PSC ha demanat als ciutadans que confiïn en el seu partit: “Avui és decideix el futur de la nostra ciutat. Només vull demanar a la gent que faci memòria del que ha fet el govern socialista durant els darrers quatre anys i no es quedi a casa”.Noemí Fernández (ICV-EUiA)


La candidata d’ICV-EUiA, Noemí Fernández, ha acudit a les urnes uns minuts abans que Monràs. La candidata ecosocialista ha explicat que el seu partit és l’únic que garanteix un veritable canvi: “Si la ciutadania vol un canvi de debò ha de confiar en nosaltres. Mollet necessita gent nova al poder després de tants anys de govern socialista”.
Susana Calvo (PP)


La candidata del PP, Susana Calvo, ha excercit el seu dret a vot al CEIP Joan Abelló. La candidata popular s'ha mostrat molt il·lusionada: "Esperem poder repetir els bons resultats obtinguts a les eleccions al Parlament. El Partit Popular està creixent molt en els últims anys a Mollet. Hem treballat dur durant les dues darreres setmanes".
Feliu Guillaumes (CiU)


El candidat de CiU, Feliu Guillaumes, ha votat al CEIP Salvat Papasseit. El candidat convergent ha afirmat que "serà una jornada misteriosa marcada per les protestes dels indignats i per la proximitat amb els anteriors comicis al Parlament de Catalunya. Volem superar la participació de l'any 2007".
Ara Mollet - Esquerra


El candidat per Ara Mollet – Esquerra, Oriol López, va dipositar el seu vot a una de les urnes de Col·legis Nous pocs minuts abans de les 12h. El candidat republicà tenia bones  sensacions: “Crec que hem fet una gran campanya i hem sabut transmetre perfectament el nostre programa. Ara només queda esperar i confiar en la resposta de la ciutadania”.
A les 11.35h, l'ex alcaldessa de Mollet, Montserrat Tura, ha exercit el seu dret a vot al Col·legis Nous. Tura, que veu una jornada electoral tanquil·la, creu que es mantindran els percentatges de participació de fa quatre anys (44%).


Pel que fa als moviments socials del 15 de maig a Plaça Catalunya, Montserrat Tura ha afirmat que són fenòmens "socialment interessants, ja que portem quatre anys de crisi econòmica". Tot i que creu que no han d'afectar a la participació ja que "el sufragi universal és inqüestionable".

Edicions locals