Les urnes tornen a donar l'alcaldia a Josep Monràs

Tot i que el PSC perd tres regidors i la majoria absoluta, PP, CiU i Ara Mollet - Esquerra guanyen un regidor cadascú. Monràs admet que aquestes han estat les eleccions més complicades. PSC (35'42% dels vots i 12 regidors), PP (13'95% dels vots i 4 regido

Amb el 100% dels vots escrutats, el PSC de Josep Monràs ha aconseguit 6.111 vots (35'42%) que es tradueixen en 12 regidors. Per tant, els socialistes perden tres regidors i la majoria absoluta que se situava en 13 regidors. El seu candidat, Josep Monràs, ha celebrat els resultats explicant que "a totes les taules dels col·legis electorals ha guanyat el PSC".

Monràs ha expressat la seva satisfacció ja que "amb la situació general que hi ha a nivell estatal és un excel·lent resultat. Hem fregat el llindar de la majoria absoluta". El socialista no va voler parlar de possibles pactes: "És moment per tenir la satisfacció d'aquesta victòria a les eleccions més complicades que hem tingut".


També satisfeta s'ha mostrat la cap de llista popular, Susana Calvo, amb els 2.406 vots obtinguts (13'95%) que propicien un regidor popular més, el quart, en el consistori molletà. La popular desprenia felicitat, ja que “no solament tenim quatre regidors, sinó que ens hem convertit en la segona força a l'Ajuntament”.


Pel que fa a CiU, la formació encapçalada per Feliu Guillaumes, ha aconseguit 2.270 vots (13'16%) i també suma un regidor més respecte el 2007 col·locant-se amb quatre regidors. Guillaumes s’ha sentit molt satisfet ja que han pujat un regidor "i moltíssim en nombre de vots". El candidat de CiU ha afirmat que “no hem cauen els anells per dir que nosaltres encara esperavem més”.


A les portes del quart regidor. Així s'ha quedat la llista d'ICV-EUiA liderada per Noemí Fernández. Els ecosocialistes han obtingut 2.019 vots,  77 menys que al 2007. La líder de d'ICV-EUiA s’ha mostrat molt esperançada el llarg de tot el dia, i ha trobat a faltar una millor participació, ja que “el joc democràtic només canvia les coses si la gent participa”. 


Fernàndez ha reconegut els riscos del seu partit, sent un partit molt petit. Tot i això esta satisfeta “perquè hem aguantat la compostura veient com les forces de la dreta i els partits xenòfons estan avançant".


Pel que fa Ara Mollet - Esquerra, la llista encapçalada per Oriol López ha obtingut 1318 vots (7'64%) i, per tant, ha sumat un nou regidor respecte les eleccions del 2007. López valora el resultat  com un "èxit rotund" tenint en compte els resultats a nivell nacional d'Esquerra: "El nostre objectiu era que el regidor que teniem fins ara anès acompanyat i ho hem aconseguit". 


El candidat republicà va mostrar-se sorprès pels resultats del socialistes: "Crèiem que la majoria absoluta quedaria més tocada, però el que sí que s'ha vist és que el socialisme es troba en franca decadència".  López va afegir que "Ara Mollet - Esquerra encara no s'ha plantejat cap mena d'aliança".


Per últim, destacar que el vot en blanc ha obtingut un 4'76% del nombre total de vots i que Plataforma per Catalunya (PxC) ha estat a punt d'obtenir representació a l'Ajuntament amb un 4'88% dels vots.

Edicions locals