El Museu Abelló, més accessible

El Museu presenta “La mirada tàctil”, un mòdul multisensorial per als visitants amb discapacitat visual o mobilitat reduïda.

El Museu Abelló és des d’avui un museu més accessible. “La mirada tàctil” és un mòdul expositiu multisensorial que facilita l’accés tàctil als continguts del Museu per a les persones amb discapacitat visual, ceguesa i mobilitat reduïda.

Es tracta d'un projecte de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona per fer els museus més accessibles. Amb el Museu Abelló, 18 museus de la província ja compten amb el mòdul de “La mirada tàctil”.

En el cas de Mollet, “La mirada tàctil” presenta els continguts del museu i fa una primera aproximació a la figura i l’obra d’Abelló. El visitant podrà tocar la reproducció d’una quadre per conèixer-ne la textura de les pinzellades o reconèixer les faccions del mestre tot tocant un bust d’Abelló obra de Manolo Hugué. A més, tots els continguts del mòdul, incloses les cartilles de presentació, es poden llegir en sistema braille.

Una altra de les característiques que fan més accessible el mòdul multisensorial és que tots els materials estan disposats en una alçada accessible per una persona amb mobilitat reduïda.

El Museu Abelló és, per tant, un museu accessible des d’avui mateix i l’Ajuntament de Mollet continua ampliant el nombre de serveis totalment accessibles, com ha destacat l’alcalde Josep Monràs, durant la presentació de “La mirada tàctil”.

La presentació aquest matí de “La mirada tàctil” ha comptat amb la presència de nombroses persones de la delegació de l’ONCE de Mollet, que han pogut conèixer per primera vegada el Museu Abelló per ells mateixos. El delegat de l’ONCE, Eduard Romero, va declarar que “aquest és un avanç important cap a la normalitat”.

La cap de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, Carme Rius, va apuntar que “aquest projecte no només representa un avanç per a les persones invidents o amb mobilitat reduïda sinó per a tota la societat en general”. Finalment, l’alcalde Josep Monràs, va voler donar les gràcies a la Diputació ja que “no seria possible tot això sense ells” i va afegir que amb La Mirada Tàctil “fem més accessible un altre servei públic de la ciutat en la línia del sistema per a persones sordes de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà”.

Edicions locals