Els premis BIC posen com exemple de sostenibilitat l’Hospital de Mollet

El centre molletà presentarà la seva candidatura durant aquest mes de juny a uns premis que es lliuraran al proper octubre.

Aquesta setmana la Gaceta Médica va publicar en el seu mitjà online la celebració de la sisena edició dels premis BiC (Best in Class). Com a novetat, enguany des de l’organització s’ha decidit impulsar un nou guardó que serà atorgat a la comunitat autònoma i al centre sanitari que millor iniciativa hagi presentat en el camp de la sostenibilitat.

A la mateixa notícia apareix com a exemple de sostenibilitat, entre altres centres espanyols, l’Hospital de Mollet. Tal i com s’explica al comunicat, l'Hospital de Mollet ha aconseguit estalviar en calefacció, climatització i manteniment perquè el 50 per cent del seu consum energètic procedent de la instal•lació geotèrmica, amb 140 pous de 143 metres de profunditat.

El director de Serveis Generals del centre, David Barrachina, ha declarat a Mollet a mà, que “és una molt bona notícia. Tenim unes instal•lacions molt potents i ara es podrà començar a ensenyar l’esforç d’aquest projecte i, per tant, la sostenibilitat de l’Hospital”. Barrachina va confirmar que “no hi ha cap inconvenient” per presentar la candidatura al premi durant aquest mes de juny. L’Hospital de Mollet és el projecte més gran d’Espanya amb instal•lació  geotèrmica, fet que li permet un gran estalvi de gas natural.

El guardó anirà a la comunitat autònoma i al centre sanitari amb millor projecte. Ja es poden presentar candidatures a través del lloc web. A nivell català, la publicació també posa com exemple de sostenibilitat el centre d’assistència primària (CAP) Roger de Flor de Barcelona. Aquest forma part del Projecte Europeu SARA de construcció sostenible. El pati interior queda cobert amb una estructura de lames d'alumini microperforades i inclinades que limita l'aportació energètica solar, permetent el pas de llum a la zona de despatxos interiors.

Els premis BIC els organitza la Gaceta Médica i la Càtedra de Gestió i Innovació Sanitària de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid en col•laboració amb la Fundación Ad Qualitatem.

Edicions locals