Deu regidors s'acomiaden en el darrer Ple de legislatura

Els adeus de Carme Guarro i Dani Novo van ser els comiats més emotius del vespre.

Dimecres al vespre va tenir lloc la darrera sessió del Ple municipal corresponent al mandat 2007-11. A banda d’aprovar les actes de les darreres sessions, el Ple va acomiadar els regidors i regidores que no continuaran en el nou mandat.


Amb una sala de plens a vessar, l’alcalde en funcions, Josep Monràs, va dedicar un discurs a tots els regidors que s’acomiadaven. Primer, aquells dos de l’oposició, Eva Rodríguez (no adscrita) i Roberto Carmany (PP), a qui els hi va desitjar el millor i els va agraïr “les propostes constructives des de l’oposició”. 

Tot seguit, Monràs va dedicar unes paraules a cadascun dels altres vuit regidors sortints. Primer, un record per Núria Fortuny (CiU) que ha estat en el govern durant vuit anys i que dimecres no va poder assistir al ple per culpa de la seva malaltia.

Sobre Ruth Pazos (Turisme), Monràs va subratllar “el treball intens de promoció de la ciutat a l’exterior”. Pel que fa a José Medina (Accessibilitat), va destacar que aquest “havia posat en primera línia de l’acció de govern l’accessibilitat”. Sobre Sergi García (Noves Tecnologies), Monràs va remarcar “la feina feta en aquesta matèria, ara no és necessari passar per l’Ajuntament per fer alguns dels tràmits municipals”. Pel que fa Assumpta Pastor (Igualtat), l’alcalde en funcions li va desitjar “que la seva nova etapa, a l’Ajuntament de Martorelles, tingui el mateix èxit que les polítiques d’Igualtat que ha desenvolupat a Mollet”.

De Dani Novo (Cultura, Joventut i Comerç), Monràs va remarcar el seu esperit per “fer viure la ciutat a través de la cultura i la joventut i en la darrera etapa amb el món del comerç”. I de Carme Guarro (Salut i Serveis Socials), “l’empremta inesborrable que ha deixat a la ciutat” i també va destacar que “han estat molts els àmbits que ha dirigit però on ha posat el màxim nivell ha estat en els serveis socials, on l’Ajuntament ha estat un exemple per a molts municipis”.

Un cop acabat el discurs, va arribar el torn de paraula als propis regidors que van manifestar el seu orgull i honor per haver estat al consistori. A destacar les paraules Carme Guarro, després de 12 anys al govern, que va voler donar les gràcies a Montserrat Tura, present a la sala de plens, per “haver confiat en mi al 1999 i a Josep Monràs per continuar confiant en mi”.

Emotiu va ser també el discurs de comiat de Dani Novo, que va recordar als seus predecessors, Oriol Fort i Lola Heredia, i que va deixar un apunt al final sobre actualitat: “Els moviments socials han de servir perquè la classes política s’adoni que alguna cosa estem fent malamanent”.

Els deu regidors van rebre de mans de l’alcalde en funcions el símbol de la ciutat, l’estatueta de la font modernista de la plaça Prat de la Riba.

Edicions locals