El govern municipal defensarà el model d’immersió lingüística a les escoles

Ho farà en el proper ple del 26 de setembre després de conéixer la sentència del TSJC.

El govern municipal de Mollet presentarà un punt en el proper Ple municipal, que serà el 26 de setembre, en defensa del model d’immersió lingüística a les escoles de Catalunya, davant l’atac que ha suposat la sentència del Tribuna Superior de Justícia de Catalunya.

El model lingüístic de l’escola catalana compta amb un ampli consens social i ha estat un model d’èxit, gràcies al qual la nostra societat gaudeix d’un bon nivell d’educació i cohesió social. A més, la comunitat educativa, en la seva majoria, l’avala.

La immersió lingüística, enfront d’altres models, permet un sistema educatiu sense separar els nois i les noies per raó de llengua. A més, s’ha demostrat que el model d’immersió permet el coneixement de les dues llengües oficials en acabar l’ensenyament obligatori, afavorint la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. A més, ha quedat demostrat en aquests 32 anys de democràcia que aquest model lingüístic ha contribuït a equilibrar el pes del català i el castellà, força desequilibrat en diferents àmbits.

És per tot això que el Ple de l’Ajuntament votarà un punt en defensa del model d’immersió lingüística a les escoles i donarà suport a la Generalitat en les accions que emprengui per defensar-lo.

El govern municipal intentarà buscar el màxim consens possible entre tots els grups municipals presents al Ple perquè s’aprovi aquest punt amb el màxim suport institucional.

Edicions locals