ICV-EUiA presentarà cinc mocions en el darrer ple de Fernández

La Reforma Constitucional i la sentència del TSJC sobre el català són les més rellevants.

El grup municipal d’ICV-EUiA, ha preparat i presentat diverses mocions per al proper Ple del mes de setembre que es realitzarà el dilluns dia 26.

Entre aquestes mocions hi ha una en la que es demana la pronunciació del Ple Municipal per demanar als diputats i senadors catalans que manifestin la seva posició favorable a la celebració d’un referèndum perquè els ciutadans puguin pronunciar-se sobre la reforma de la Constitució aprovada en el Congrés dels Diputats. Els ecosocialistes expliquen que la petició d’ICV-EUiA va ser tractada a la Junta de portantveus del passat dia 15 de setembre i  PSC i PP van votar desfavorablement.

Per altra banda, ICV-EUiA, incorpora altres mocions: 


D’una banda, una moció on es planteja la petició al Ministeri d’Indústria de  denegar l’allargament de la llicència de funcionament de la nuclear d’Ascó. El grup creu que la principal motivació és que aquesta central ha acumulat en els darrers 4 anys més d’un centenar de problemes de funcionament, alguns d’ells considerats molt greus.

Una altra moció presentada pel grup municipal encapçalat fins dilluns per Noemí Fernádez fa referència al rebuig a les retallades que ha plantejat el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, en relació a la seva participació en el finançament de les Escoles Bressol i Escoles de Música públiques.

Els ecosocialistes presentaran també una moció de rebuig a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel compliment de la sentència del tribunal Suprem (TS) contra la immersió lingüística a l’escola catalana.

I, en darrer terme, ICV-EUiA, presentarà una moció en la mostra el seu rebuig a la iniciativa unilateral per part del govern de la Generalitat de modificar el sistema de pagament del PIRMI, el passat mes d’agost.

Edicions locals