Els vehicles sostenibles pagaran menys en el peatge de Mollet

Recoder anuncia que els cotxes que emetin menys a l’atmosfera tindran un abonament del 20% als peatges d’accés a Barcelona.

El conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, va anunciar que els cotxes que menys pol·lució emetin a l'atmosfera abonaran un 20% menys en els peatges d'accés a la ciutat comtal.

En unes declaracions a TV3, recollides pel diari La Vanguardia, el conseller va anunciar que els cotxes menys contaminants pagaran un 20% menys en els peatges d'accés a Barcelona. La mesura començarà a aplicar en els túnels de Vallvidrera i també en els peatges de Mollet del Vallès i de la C-32, als quals li seguiran els de la C-16 i la C-33.

L’objectiu és fomentar l'ús de vehicles de baixes emissions en detriment dels que emeten grans quantitats de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera en tota l'àrea metropolitana.

L'1 de gener de 2012 serà la data clau en què aquesta, i altres 29 mesures, començaran a posar-se en marxa en el marc del nou pla de qualitat de l'aire elaborat per la conselleria que dirigeix ​​Recoder.

Segons el diari La Vanguardia, la mesura beneficiarà aproximadament a un 8% dels vehicles. Recoder va apuntar que aquests no es corresponen “necessàriament” amb els cotxes més nous sinó amb els “de menys cilindrades i els més eficients”.

Segons La Vanguardia, per beneficiar-se de la reducció en els peatges, els vehicles de gasoil hauran d'emetre menys de 108 grams de diòxid de carboni per quilòmetre i els cotxes de gasolina menys de 120 grams de CO2.

Edicions locals