El Ple tanca el pressupost 2010 amb dos milions menys de dèficit

La sessió aprova el compte general del pressupost 2010 amb un deute viu del 36,6%.

El punt número 3 de l’ordre del dia de la sessió plenària de dilluns feia referència a l’aprovació del Compte General del Pressupost 2010. El regidor d’Economia, Josep Garzón, va iniciar el punt explicant que l’Ajuntament ha rebaixat el deute de 32.600.000 euros a 30.900.000 euros establint així un deute del 36’5% a 31 de desembre del 2010. Garzón va recordar que amb l’actual legislació els ajuntaments poden endeutar-se fins el 125%.

El primer torn de paraula va ser per Oriol López, que va avançar que votaria en contra per “no ajustar-se a la imatge fidel del patrimoni d’aquest ajuntament” i  va proposar altre cop la taula d’austeritat i diferents accions emparant-se en la Sindicatura de Comptes.

La portaveu d’ICV-EUiA, Noemí Fernández, va qüestionar la no materialització de cap euro dels 7.000.000 euros del lateral de la C-17. Garzón va contestar que aquest 2011 s’executarà  una part de la revisió del lateral , tal i com passarà amb la futura comissaria de la policia local. 


L’alcalde Josep Monràs va intervenir també per justificar que tot i la rebaixa del deute “la cosa no millora” i va clamar per una llei de finançament local.  A més, Monràs va sorprendre a més d’un quan va anunciar que el govern està obert a totes les propostes respecte els pressupostos del 2012. L’alcalde va acabar dient que el tancament 2010 era “acceptable” i aquest va ser aprovat amb els vots a favor de PSC i CiU. ICV-EUiA i Ara Mollet – Esquerra van votar en contra i el PP es va abstenir.

Aprovada la sol•licitud d’un crèdit ICO

El Ple va aprovar també la sol•licitud i concertació d’un crèdit a llarg termini e la línia ICO. Es tracta de dos préstecs a tornar entres anys que sumen més de dos milions d’euros. El regidor d’Economia va explicar en la exposició del punt que l’Ajuntament ha de tornar 2,7 milions d’euros en dos anys i aquesta és una solució que han donat als ajuntaments.

El Partit Popular i CiU es van mostrar a favor i ICV-EUiA i Ara Mollet – Esquerra van demanar per les factures pendents de pagaments. Garzón va contestar que “no hi ha factures al calaix”. El punt va ser aprovat amb les abstencions d’ICV-EUiA I Ara Mollet – Esquerra.

Edicions locals