El web Mollet Negocis rep el Premi Excel·lència 2011 al Desenvolupament Sostenible

Mollet Negocis és una plataforma tecnològica que combina els esforços del sector públic i el sector privat per a sostenir i dinamitzar l’activitat econòmica i social de la ciutat de Mollet.

El Col•legi Oficial d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicació de Catalunya (COETTC), pretén distingir amb els Premis Excel•lència a aquelles empreses o institucions que fan l'esforç de divulgar les Telecomunicacions com a base de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, per millorar la seva innovació, l'esforç exportador o la seva responsabilitat social. El web Molletnegocis.cat ha estat distingit amb aquest premi

Els Premis Excel•lència 2011 van lliurar-se dijous al migdia en el marc de la 10a Diada de les Telecomunicacions a Catalunya, celebrada al Cosmo Caixa de Barcelona. L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va ser l’encarregat de recollir el Premi Excel•lència al Desenvolupament Sostenible.

El  Premi Excel•lència al Desenvolupament Sostenible es concedeix anualment a l'empresa o institució que hagi destacat per la promoció, organització, desenvolupament d'activitats de formació, investigació, divulgació i accions socials en els camps interdisciplinaris de la ciència, la tecnologia, la naturalesa, la societat, el desenvolupament econòmic, la cooperació internacional, el canvi global i els desequilibris socials, econòmics i tecnològics.

En aquest cas, l’empresa de l’Ajuntament de Mollet, MERCAMOLLET, va engegar l’octubre de 2010 la plataforma tecnològica Mollet Negocis com una eina de promoció comercial i econòmica, amb l’objectiu principal de promoure i facilitar la implantació de nous establiments comercials a la ciutat i, al mateix temps, ser una eina útil per als consumidors, ja que s’hi troba informació exhaustiva dels establiments, eixos comercials, sectors, etc, a la ciutat.

MERCAMOLLET va rebre el Premi Excel•lència al Desenvolupament Sostenible de manera ex aequo amb la Fundació CETEI – FUNDACIÓ JOAN XXIII. Des que l’any 2002 el COETTC va instaurar el  premi, només dos administracions locals, l'Ajuntament de Sant Cugat i el de Viladecans, havien rebut  aquest reconeixement.

La Diada de les Telecomunicacions a Catalunya és un dels esdeveniments més importants i representatius del sector TIC que s'organitza a Catalunya i a l'estat espanyol. Enguany ha comptat amb una participació superior a les 1.500 persones.


Mollet Negocis

Mollet Negocis (www.molletnegocis.cat) està gestionada per l’empresa municipal MERCAMOLLET i vol ser una eina per facilitar la implantació de nous establiments comercials a la ciutat. Inclou informació exhaustiva de tots els comerços que hi ha a la ciutat, distribuïts per sectors i pels diferents eixos comercials de la ciutat.

També inclou informació actualitzada dels locals comercials disponibles, de manera que pretén ser una bona eina per a aquelles empreses o persones emprenedores que desitgin instal•lar-se a Mollet. D’una banda, podran saber quants comerços semblants hi ha a la ciutat i on estan situats, una informació molt útil a l’hora de valorar on instal•lar-se. De l’altra, els agents immobiliaris facilitaran, a través del portal web, informació dels diferents locals comercials disponibles, cosa que també agilitzarà molt el tràmit.

El web també pot ser una eina útil per a consumidors, ja que inclou una guia del comerç a la ciutat que s’actualitzarà cada tres mesos per mitjà d’un exhaustiu cens del teixit comercial. També inclou informació de transport públic, aparcaments disponibles i altres informacions d’interès. Mollet Negocis és una plataforma dinàmica que es va ampliant i completant  amb la col•laboració dels comerciants de la ciutat.

Mollet Negocis també té una aplicació per a telèfons mòbils de tecnologia Iphone i Android.

Edicions locals