El Consell de Ciutat serà clau en el seguiment del Pla Estratègic

El Pla Estratègic Mollet 2025 serà impulsat per la ciutadania, a través dels agents socials.

Mollet va finalitzar l’any 2010 l’elaboració del nou Pla Estratègic de Ciutat2025. Ara comença el procés d’implementació que es farà mitjançant la participació i implicació ciutadanes. Per aconseguir-ho, jugaran un paper molt important les Comissions d’Impuls i el futur Consell de Ciutat.

El Pla Estratègic de Ciutat2025 va ser elaborat per la ciutadania, "ja que va comptar amb una gran participació de ciutadans, agents socials i econòmics, entitats i institucions, i la seva implementació i impuls ha de seguir aquest mateix procés participatiu", el regidor de Participació Antonio Felices.

L’Ajuntament formarà quatre Comissions d’Impuls, una per cada línia estratègica definida en el Pla. Cada comissió estarà formada per agents socials i econòmics experts en cadascun dels àmbits. A més, el Consell de Ciutat, que l’Ajuntament crearà en breu i que pretén ser l’òrgan participatiu més important de la ciutat, farà el seguiment i valorarà la implementació de les accions del Pla.

Així doncs, cada línia estratègica tindrà una Comissió d’Impuls que haurà de fer anàlisi i seguiment de les diverses accions del Pla. Les comissions també seran les encarregades d’introduir modificacions i millores, ja que el Pla Estratègic és un document viu que anirà evolucionant amb el temps. Les línies estratègiques són:


- Avançar en la ciutat cívica i educadora
- Cooperar i desenvolupar el territori del Baix Vallès
- Renovar i qualificar els espais urbans
- Impulsar una major activitat saludable i econòmica

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha destacat el caràcter “viu i actiu” del Pla Estratègic i ha explicat que les comissions, que es formaran en breu, “tindran l’encàrrec de reflexionar i analitzar les diferents estratègies i anar modificant per a millorar el Pla”. Estratègia 2025, nova imatge i importància de la web


El Pla Estratègic porta desplegant-se un any i ara és el moment de la seva valoració i impuls ciutadà. Per aquest motiu té una imatge nova sota el lema ‘Estratègia 2025’. Aquesta imatge és una evolució de la marca de ciutat sorgida del Pla Estratègic, però combinada amb la idea de les quatre línies estratègiques, una amb cada color.

En el procés d’elaboració del Pla Estratègic, "que va ser el més participatiu que s’ha viscut mai a Mollet", tal i com explica el director del Pla Raül del Pozo, va jugar un paper molt important la pàgina web del Pla, on es penjaven tots els documents per a consulta i, a més, es va crear un espai de trobada per a la Comissió Permanent del Pla.

Aquesta experiència es tornarà a repetir en l’actual procés d’implementació Estratègia 2025. L’espai web de referència es podrà trobar al web municipal de l’Ajuntament (www.molletvalles.cat) i s’hi aniran penjant totes les informacions relacionades amb el Pla. 


Anar al web

Edicions locals