Madrid premia Josep Maria Pou

La Comunitat de Madrid ha guardonat a l'actor i director molletà amb els Premis Cultura 2010.

La Comunitat de Madrid ha guardonat amb els Premis de Cultura 2010 a l'actor molletà Josep Maria Pou, en la categoria de Teatre; Luz Casal, en la de Música; Juan Marsé, en la de Literatura, Daniel Canogar, a la de Fotografia, i Carmen Maura, a la de Cinema. Altres premiats han estat Rafaela Carrasco, en l'apartat de Dansa, Gustavo Torner, en el d'Arts Plàstiques; i Hispania Nostra, en Patrimoni Històric.

Josep Maria Pou és el director artístic del Teatre Goya, a Barcelona i del Teatre de la Llatina, a Madrid. L'actor i director ha participat en una trentena d'obres de teatre, obtenint un Premi Max de les arts escèniques el 2007. A més, ha fet més de 30 pel·lícules (alguna encara per estrenar) i ha participat en sèries de televisió. Posseeix el Premi Nacional de Teatre de la Generalitat de Catalunya.


Pou (Mollet del Vallès, 1944) va debutar en teatre als 24 anys amb l'històric Marat Sade dirigit per Adolfo Marsillach. Després d'acabar els estudis a la Reial Escola Superior d'Art Dramàtic de Madrid, el 1970, va ingressar en la companyia titular del Teatre Nacional María Guerrero. Al llarg de la seva carrera ha protagonitzat una cinquantena de muntatges teatrals.

Edicions locals