El Ple del Consorci de Gallecs aprova un pressupost a la baixa

El Consell Plenari va reunir-se dilluns per aquesta renovació on s'ha renovat el seu president, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder.

Aquest dilluns a la tarda s’ha reunit el Consell Plenari del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs. La sessió ha servit per renovar els membres després de les darreres eleccions autonòmiques i municipals i modificar a la baixa el pressupost previst per l’any 2011.

El Plenari ha aprovat l’acceptació del càrrec de nous membres, motivat pels canvis en el govern a la Generalitat de Catalunya, així com en alguns dels municipis consorciats. Entre els nous membres, s’ha renovat el president del Consorci: el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el qual va assistir a la reunió.

El vicepresident del Consorci i alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha explicat que el Ple ha aprovat una reducció del pressupost previst per l’any 2011, però que, tot i això, confia en la bona feina del Consorci per desenvolupar els projectes previstos. En aquest sentit, ha valorat molt positivament els projectes desenvolupats en el període 2010-2011, tot recordant que, en els darrers 3 anys, el pressupost del Consorci ha passat d’1 milió a 600.000 euros, cosa que no ha aturat la seva activitat.

Un altre tema important que s’ha tractat en el Consell Plenari ha estat el Pla especial de Gallecs, un document que s’ha aconseguit desencallar gràcies al canvi de postura de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Tant el president del Consorci, el conseller Recoder, com el vicepresident, l’alcalde de Mollet, ho han valorat molt positivament i han destacat el caràcter de sòl agrícola de Gallecs, els seus valors naturals i la convivència entre habitants i visitants de l’espai rural.

Un altre aspecte que s’ha tractat en la reunió ha estat el desenvolupament del Reglament de participació, que pretén establir una relació i complicitat amb els agents que treballen al territori (pagesos, veïns, associacions de defensa de l’espai i els seus valors naturals, etc).

Edicions locals